Εύγε στους φωστήρες!!!! Προς παραγραφή 20.000 φορολογικές υποθέσεις

eforia-sdoebbd9e48756aa830c561ab066ada496ca_L

Τον κώδωνα του κινδύνου για την άμεση παραγραφή 20.000 υποθέσεων φορολογικού-τελωνειακού περιεχομένου κρούουν οι εφοριακοί, αφού μέχρι στιγμής δεν έχουν ελεγχθεί, γιατί βρίσκονται επί ένα επτάμηνο στα «αζήτητα».

Αιτία το γεγονός της μεταφοράς ευθύνης από το ΣΔΟΕ στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Αυτό συνέβη για μόλις 4.000 υποθέσεις, αλλά για τις 20.000 μόλις πριν μερικά 24ωρα  αποφασίστηκε η μεταφορά τους στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Αλλά η χρονική περίοδος και της τριετούς παράτασης της παραγραφής των συγκεκριμένων υποθέσεων εκπνέει μέσα στο Σεπτέμβριο....οπότε η τύχη τους είναι άγνωστη αν και πιθανότερο είναι η οριστική παραγραφή τους από λάθος του υπουργείου.

Τώρα περιμένουν από τους ελάχιστους ελεγκτές να προλάβουν προθεσμίες και να διερευνήσουν χιλιάδες υποθέσεις όταν ο κάθε ένας από αυτούς είναι χρεωμένος με 300 υποθέσεις και ο μέσος όρος διεκπεραίωσης υποθέσεων είναι 5 στο εξάμηνο.

ΕΥΓΕ!


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Οκτάωρη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, για το ν/σ με το νέο δικαστικό χάρτη

Στη συνεδρίαση, παρόντες ήταν 20 αρμόδιοι εξωκοινοβουολευτικοί φορείς, οι οποίοι είχαν κληθεί για να εκφράσουν …