Μόνιμες θέσεις 587 ατόμων-Οι προκηρύξεις

proslipsi_0_01
587 θέσεις μόνιμου προσωπικού αφορούν οι συνολικά 5 διαγωνισμοί που θα προκηρυχθούν από τον επόμενο κιόλας μήνα, με τον τελευταίο να ανακοινώνεται έως το τέλος της τρέχουσας χρονιάς.
Ειδικότερα οι 587 θέσεις μόνιμου προσωπικού, θα προκύψουν ως εξής:
  • Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων
Θα ενισχυθεί με 29 μόνιμους υπαλλήλους στην ειδικότητα ΠΕ Χημικών και ήδη στον διαγωνισμό του υπουργείου ορίστηκαν τα άτομα που προστατεύονται από τις διατάξεις του Ν. 2643/1998 (μία θέση για ΑμεΑ και μία για τρίτεκνο) και πλέον η προκήρυξη είναι έτοιμη προς έκδοση.
  • ΟΑΕΔ
Θα ενισχυθεί με 360 νέους υπαλλήλους, στις ειδικότητες ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού (305 θέσεις) και ΤΕ Διοικητικού - Οικονομικού (55 θέσεις). Σύμφωνα με την έκθεση του ΓΛΚ, το ετήσιο κόστος για τον προϋπολογισμό εκτιμάται στα 5,7 εκατ. ευρώ, ενώ η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει μέσω του ΑΣΕΠ, με την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων.
  • Τράπεζα της Ελλάδος
Διαγωνισμό πρόσληψης μέσω του ΑΣΕΠ ετοιμάζει με το αίτημα να αφορά 35 υπαλλήλους Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το οποίο προωθείται για τις αρχές Σεπτεμβρίου, με διετή σύμβαση εργασίας που είναι δυνατόν να παραταθεί επί ακόμη ένα έτος. Μετά τη λήξη της σύμβασης και εφόσον η υπηρεσία τους κριθεί ευδόκιμη, θα διοριστούν από την ημερομηνία έναρξης της σύμβασης εργασίας τους.
  • Υπουργεία-Φορείς του Δημοσίου
Το ΑΣΕΠ μέσα στις επόμενες εβδομάδες έλος, θα εκδώσει διαγωνισμό για 45 θέσεις στις ειδικότητες ΠΕ Πληροφορικής (Επιστήμης των Υπολογιστών ή Μηχανικών Η/Υ) και ΤΕ Πληροφορικής (ή Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων).
  • Γενική Γραμματεία Υποδοχής Προσφύγων
Προσλήψεις-εξπρές 118 ατόμων θα πραγματοποιήσει για την ενίσχυση των δομών φιλοξενίας που υπάρχουν ανά την επικράτεια.
Οι θέσεις θα προκηρυχθούν άμεσα, ώστε οι προσληφθέντες να ξεκινήσουν να εργάζονται μέσα στο φθινόπωρο, ενώ θα προέρχονται από διοικητικές ειδικότητες (ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, ΤΕ Μηχανολόγων-Μηχανικών, ΤΕ Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού, ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού), τεχνικές και βοηθητικές ειδικότητες (ΔΕ Υδραυλικών, ΔΕ Ηλεκτρολόγων, ΔΕ Οδηγών, ΔΕ Επισιτιστών).
Ενδέχεται η πρόσληψη των νέων υπαλλήλων να μη γίνει μέσω του ΑΣΕΠ (για λόγους επιτάχυνσης των διαδικασιών), αλλά μέσω της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, με κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


 

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Για ακόμα μία φορά, ο κ. Μητσοτάκης επέδειξε τη γνωστή «αλαζονεία του 41%»

"Η αλαζονεία, από την άλλη, δεν μπορεί να κρύψει τη συνειδητοποίηση της διαρκούς φθοράς της …