Τα προβλήματα που προκάλεσαν τα Windows 10

Windows 10

Αν ανήκετε σε αυτούς που πήραν την τελευταία αναβάθμιση σε Windows 10, αλλά αναρωτιέστε γιατί δεν λειτουργεί η USB webcam, δεν είναι κάποιο πρόβλημα της Microsoft. Απ’ ότι φαίνεται αυτό είναι ένα πρόβλημα που έχουν πολλοί χρήστες μετά την αναβάθμιση.

Οι αναφορές λένε ότι το πρόβλημα βρίσκεται στις αλλαγές που έφερε το update, στο οποίο η Microsoft δεν επιτρέπει πλέον στις USB webcams να κάνουν stream σε MJPEG ή H264. Αντιθέτως επιτρέπει μόνο YUY2 κωδικοποίηση. Αυτό δεν έγινε εξαιτίας κάποιου λάθους, αλλά επιτούτου λόγω ανησυχιών ότι τα κωδικοποιημένα streams μπορεί να αντιγραφούν, επομένως η Microsoft περιόρισε τις μεθόδους εισαγωγής για να εμποδίσει κάτι τέτοιο, εξηγεί το techblog.gr.

Οι χρήστες αναφέρουν ότι όταν χρησιμοποιούν τις webcams τους σε προγράμματα όπως το Skype, έχουν προβλήματα όπως το πάγωμα. Τα καλά νέα είναι ότι η Microsoft γνώριζε πως αυτό θα μπορούσε να φέρει προβλήματα και ετοιμάζεται να λύσει το πρόβλημα με διορθωτική αναβάθμιση που αναμένεται μέσα στον Σεπτέμβριο (μέχρι τότε υπομονή).


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Αυτός που δυσφημεί τη χώρα, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

"Ήταν η δική του Κυβέρνηση, που πρότεινε την αντισυνταγματική ρύθμιση που μόνο στόχο είχε τη …