Δυνατότητα για νέα τροποποιητική αίτηση στο Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης

euro-adeio

Το keaprogram.gr ενημερώνει ότι προστέθηκεήδη η λειτουργικότητα της δημιουργίας μια νέας τροποποιητικής αίτησης για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης από μιαυπάρχουσα (εγκεκριμένη) αίτηση. Μέχρι τώρα για να γίνει μια τροποποίηση σε μια αίτηση του ΚΕΑ που έχει εγκριθεί, έπρεπε να ακυρωθεί η αίτηση και να γίνει νέα.

Αυτός ο τρόπος συνεχίζει να υφίσταται. Για ευκολία των χρηστών όμως, το σύστημα δίνει και αυτή την νέα εναλλακτική. Με την επιλογή «Νέα τροποποιητική αίτηση από υπάρχουσα», δημιουργείται μια νέα αίτηση αντιγράφοντας τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί από την ενεργή εγκεκριμένη αλλά αντλώντας εκ νέου τα στοιχεία αναφοράς (στοιχεία από on-line διασταυρώσεις).

Τα πλεονεκτήματα αυτής της νέας λειτουργίας είναι:
Υπάρχει σύνδεση της νέας αίτησης με αυτή που αντικαθιστά. Αυτό επιτρέπει την μεταφορά στην νέα αίτηση όσων ελέγχων και αποδοχών στοιχείων είναι δυνατόν. Για παράδειγμα, αν από τις διασταυρώσεις είχαμε βρει έναν ΤΚ και ο πολίτης στην αρχική αίτηση είχε αποδείξει ότι ο ΤΚ του είναι άλλος (οπότε ο χρήστης του Δήμου είχε κάνει αποδοχή του δηλούμενου ΤΚ), στην νέα αίτηση θα προταθεί ο ΤΚ που είχε δηλώσει ο πολίτη και ο χρήστης δεν θα χρειαστεί να κάνει πάλι αποδοχή της αλλαγής γιατί το σύστημα θα βρει ότι είχε υπάρξει ακριβώς η ίδια διαφορά μεταξύ των δηλούμενων και των στοιχείων των διασταυρώσεων και είχε γίνει αποδεκτή.

Προφανώς αν δηλωθεί νέος (τρίτος) ΤΚ ή βρεθεί άλλος ΤΚ από τις διασταυρώσεις, επειδή ο χρήστης είχε αποδεχτεί άλλο στοιχεία από αυτό που δηλώνεται τώρα, θα πρέπει να γίνει αποδοχή ή απόρριψη του στοιχείου και σε αυτή την αίτηση.

Η προηγούμενη αίτηση (που λειτουργεί ως γεννήτορας της νέας) δεν ακυρώνεται παρά μόνο με την υποβολή της νέας αίτησης. Άρα υπάρχει πλέον η περίπτωση να έχουμε μια εγκεκριμένη αίτηση και μια νέα αίτηση ταυτόχρονα. Στην ακόλουθη εικόνα βλέπουμε μια τέτοια περίπτωση.

8orcz-u3j61


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Για ακόμα μία φορά, ο κ. Μητσοτάκης επέδειξε τη γνωστή «αλαζονεία του 41%»

"Η αλαζονεία, από την άλλη, δεν μπορεί να κρύψει τη συνειδητοποίηση της διαρκούς φθοράς της …