Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι-Μάχη των συνδικαλιστών με Υπουργείο και Φορέα

ergazomeaplhrvt===

Μάχη χαρακωμάτων μεταξύ των παραγόντων της 6ης ΥΠΕ και συνδικαλιστών του χώρου της υγείας στην Δυτική Ελλάδα, έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες με αφορμή τη μη καταβολή νυχτερινών και αργιών του προσωπικού των Κέντρων Υγείας στην περιοχή για το 2016. Σύμφωνα με ανακοίνωση – καταγγελία που εξέδωσε το σωματείο εργαζομένων του Περιφερειακού Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας «σε λίγες ημέρες τελειώνει και ο Αύγουστος  και  η 6η ΥΠΕ δεν έχει καταβάλλει στους εργαζόμενους των Κέντρων Υγείας, καθόλου για ολόκληρο το 2016, τις αργίες και τα νυκτερινά που υποχρεωτικά τους επιβάλλεται να εργάζονται, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων.»

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι:

«Όπως και το 2015, έτσι και φέτος, σημειώνεται μια άνευ προηγουμένου καθυστέρηση και για το πάλαι ποτέ αυτονόητο χρειάζονται αρκετές και μάλιστα πιεστικές και επίμονες παρεμβάσεις, παρεμβάσεις για την πληρωμή του μισθού τους, δεδομένου ότι και οι Αργίες-Νύκτες είναι μέρος του μισθού που θα πρέπει να καταβάλλονται κάθε μήνα και μάλιστα στις προκαθορισμένες σχετικές  ημερομηνίες, υποχρέωση που δυστυχώς δεν τηρεί  και δεν εφαρμόζει η 6η Υ.ΠΕ.

Δυστυχώς  παρά τις κατ” επανάληψη παρεμβάσεις των εκεί Εργαζόμενων και τις  αντίστοιχες σχετικές διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, διαβεβαιώσεις   που εκ του αποτελέσματος πλέον κρίνονται  ψεύτικες,  γιατί  ήταν  χωρίς κανένα αντίκρισμα, οι εκεί Συνάδελφοι Εργαζόμενοι παραμένουν ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ και μάλιστα  επί 8 ολόκληρους μήνες.

ΚΑΤΑΓΓΈΛΛΟΥΜΕ  λοιπόν αυτήν την καθυστέρηση, αυτήν  την επαναλαμβανόμενη κοροϊδία.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ αυτήν την δυσλειτουργία, αυτήν την συνεχιζόμενη μη καταβολή των Αργιών-Νυκτερινών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ και ΟΡΙΣΤΙΚΑ, την διευθέτηση αυτού του χρονίζοντος πλέον προβλήματος, με την μηνιαία  καταβολή   επιτέλους αυτών των Αργιών-Νυκτερινών, όπως οι κείμενες διατάξεις ορίζουν και βεβαίως  την καταβολή όλων των μέχρι σήμερα σχετικών οφειλών.»

6η ΥΠΕ: «Θέμα χρόνου η καταβολή των χρημάτων»

 Την ίδια στιγμή η 6η ΥΠΕ καθησυχάζει προσωπικό και συνδικαλιστές αναφέροντας ότι είναι θέμα ολίγων ημερών η καταβολή των δεδουλευμένων νυχτερινών και αργιών. Όπως δηλώνει στη «Σ» ο Υποδιοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτρης Κωστακιώτης «είναι θέμα χρόνου η καταβολή των νυχτερινών και των αργιών. Η καθυστέρηση, δεν οφείλεται στην ΥΠΕ αλλά στη συγκέντρωση των στοιχείων από τις Διοικήσεις των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων. Τις αμέσως επόμενες ημέρες, όταν και αναμένεται να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία θα είμαστε σε θέση να καταβάλλουμε τα χρήματα τα οποία είναι ήδη πιστωμένα. Μάλιστα αξίζει να τονίσω, ότι φέτος για τα νυχτερινά και τις αργίες του προσωπικού των Κέντρων Υγείας, αυξήσαμε το κονδύλι κατά 25% για τις εφημερίες».

Οσονούπω λοιπόν, αν και στη χώρα που ζούμε κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται σίγουρος μέχρι να δει να μετουσιώνεται σε πράξη η δέσμευση ενός κρατικού παράγοντα…


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Ξεκίνησε η υποβολή από χθες - Όλες οι αλλαγές

Δείτε όλες τις αλλαγές που αφορούν τις φορολογικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2023 Ξεκίνησε …