Καταβολή των επιδομάτων ανεργίας

oaedepidomaanergi

Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των ανέργων με 3ήμερη καθυστέρηση λόγω του τεχνικού προβλήματος που παρουσιάστηκε την Πέμπτη στο ηλεκτρονικό σύστημα του Οργανισμού, τα επιδόματα ανεργίας.

Η συντριπτική πλειονότητα των δικαιούχων που περιμένουν την πίστωση είναι άνεργοι για τους οποίους υπήρξε η έγκριση για χορήγηση επιδόματος ανεργίας, τακτικού ή εποχικού (π.χ. εκπαιδευτικοί), καθώς επίσης και μακροχρόνια άνεργοι. Υπενθυμίζεται ότι οι πάσης φύσεως παροχές που χορηγεί ο ΟΑΕΔ πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων ανά την επικράτεια τις Παρασκευές μετά τις 6 το απόγευμα.

Όσοι δικαιούχοι μάλιστα διαθέτουν κλειδάριθμο έχουν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν από το πρωί της ίδιας ημέρας εάν έχει προγραμματιστεί η σχετική πίστωση στον λογαριασμό τους.

Η τεχνική εμπλοκή σημειώθηκε, όταν μια διακοπή ρεύματος μπλόκαρε το ηλεκτρονικό σύστημα του Οργανισμού, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη μεταφορά δεδομένων προς τις τράπεζες, έτσι ώστε να γίνει η καταβολή των ποσών που αναλογούν στους δικαιούχους.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Οκτάωρη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, για το ν/σ με το νέο δικαστικό χάρτη

Στη συνεδρίαση, παρόντες ήταν 20 αρμόδιοι εξωκοινοβουολευτικοί φορείς, οι οποίοι είχαν κληθεί για να εκφράσουν …