Εισαγωγικές εξετάσεις σε Δραματική Σχολή

ethniko-theatro-2

Από την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, υποβάλλονται οι αιτήσεις συμμετοχής στις εισαγωγικές εξετάσεις της Ανώτερης Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης, για το έτος 2016 – 2017.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται στο κτήριο της Σχολής (Ιπποκράτους 70), από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12μμ-6μμ.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά:

  •  Πιστοποιητικό γεννήσεως ή φωτοαντίγραφο ταυτότητας.
  •  2 έγχρωμες φωτογραφίες.
  •  Εξέταστρα 20 ευρώ.

Οι υποψήφιοι εξετάζονται στην α’ φάση των εξετάσεων σε ένα θεατρικό μονόλογο, ένα ποίημα και ένα τραγούδι, όλα δικής τους επιλογής.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος και να μην έχουν υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας τους.

Η φοίτηση στη Σχολή είναι καθημερινή και υποχρεωτική (ώρες διδασκαλίας 2μμ-8μμ).

Το επίσημο πρόγραμμα, των 32 ωρών εβδομαδιαία, συμπληρώνεται με πρόσθετα σεμινάρια και κύκλους μαθημάτων για την αρτιότερη εκπαίδευση των σπουδαστών.

Στο ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 διδάσκουν οι: Κωστής Καπελώνης, Μαριάννα Κάλμπαρη, Μάνια Παπαδημητρίου, Δημήτρης Δεγαΐτης, Μυρτώ Αλικάκη, Φώτης Μακρής, Κίμων Φιορέτος, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Γιώργος Παλούμπης, Αντέλα Μέρμηγκα, Μαρίζα Τσίγκα, Χρυσηίς Λιατζιβίρη, Ελένη Τριανταφυλλοπούλου Γιάννης Λιγνάδης, Κατερίνα Σωτηρίου, Τώνης Λυκουρέσης, Μαρίνα Χρονοπούλου, Θοδωρής Οικονόμου.

Η Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης συνεχίζει αδιάλειπτα τη λειτουργία της από το 1941, ακολουθώντας πάντα το όραμα και τη διδασκαλία του Καρόλου Κουν, με στόχο τη δημιουργία άξιων στελεχών του θεάτρου, που, στηριζόμενα στην παράδοση, να μπορούν να ανταποκριθούν στις προσκλήσεις του μέλλοντος.

Διευθυντής της Σχολής είναι ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Κωστής Καπελώνης

Οι μαθητές του Θεάτρου Τέχνης, κατά παράδοση, συμμετέχουν σε παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης και έχουν την ευκαιρία να κάνουν πρακτική άσκηση στην υποστήριξη των παραστάσεων, καθώς και στη λειτουργία του Θεάτρου, στις σκηνές του Υπογείου και της Φρυνίχου.

Παράλληλα, οι μαθητές συμμετέχουν και σε άλλες δράσεις, που συνδιοργανώνει η Σχολή με άλλους πολιτιστικούς φορείς. 2016-2017, παρουσιάζουν ραδιοφωνικά παραμύθια που γράφουν, σκηνοθετούν και παίζουν οι μαθητές της Σχολής.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 3603941

Γραμματεία: Γεωργία Σιδέρη

Email: edu@theatro-technis.gr

"Ανωτέρα Ιδιωτική Σχολή Δραματικής Τέχνης Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν

Ιπποκράτους 70

www.theatro-technis.edu.gr"


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΚΚΕ: "Πίσω από κάθε λαϊκό πρόβλημα βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ, την οποία ο Κ. Μητσοτάκης υπηρετεί"

Σε σχόλιό του για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ, το ΚΚΕ επισημαίνει την ανάγκη …