Σε εγρήγορση οι εργαζόμενοι στον «Μαρινόπουλος», μέχρι την ένταξη στο άρθρο 106

marinopoulos_5

Χαιρετίζουν μεν, παρακολουθούν με προσοχή δε, τις εξελίξεις για τις θέσεις εργασίας τους, μετά την υπογραφή της συμφωνίας που ανοίγει την επιβίωση της εταιρείας στην οποία απασχολούνται οι εργαζόμενοι στον όμιλο «Μαρινόπουλος», οι οποίοι εξέδωσαν ανακοίνωση, κατά την οποία εξηγούν πως «μέχρι την ένταξη της εταιρείας στο άρθρο 106, θα παραμείνουν σε ετοιμότητα και εγρήγορση.»

Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση:
"Το Σάββατο 03/09/2016 ενημερωθήκαμε, από σχετική ανακοίνωση της Εταιρείας, ότι υπογράφηκαν οι βασικοί όροι της συμφωνίας με την Σκλαβενίτης και τις τέσσερις Τράπεζες για την εξυγίανσή της. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, με πλήρη αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πάνω από 11.000 εργαζόμενους που εκπροσωπεί, αφού πάρει στα χέρια του το πλήρες κείμενο της συμφωνίας και έχοντας σαν μπούσουλα τις δεσμευτικές αποφάσεις των Γενικών του Συνελεύσεων και Διοικητικών του Συμβουλίων καθώς και την δεσμευτική για όλους συμφωνία της 1ης Ιουλίου, θα πάρει θέση.
Για την υλοποίηση της πρώτης φάσης αυτής της Συμφωνίας που είναι η επικύρωσή της στο Δικαστήριο και η ένταξή της στο άρθρο 106β, είναι προαπαιτούμενο και απόλυτα δεσμευτικό από την συμφωνία της 1ης Ιουλίου να γίνει πλήρης εξόφληση των οφειλών των εργαζομένων καθώς και η διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους πράγμα που σημαίνει ότι άμεσα πρέπει να εξοφληθεί και ο 1,5 μισθός που μας οφείλεται. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να βρίσκονται στο μέγιστο βαθμό αγωνιστικής ετοιμότητας, να κλείσουν για άλλη μια φορά τα αυτιά τους σε κάθε καταστροφολογία και παραπληροφόρηση από όπου κι αν αυτή προέρχεται, πολύ δε περισσότερο απέναντι σε όσους λειτουργούσαν και λειτουργούν σαν «λαγοί» συμφερόντων μεγαλοεπιχειρηματιών που ήθελαν και θέλουν για λογαριασμό τους μόνο τα καταστήματα φιλέτα της επιχείρησης χωρίς τους εργαζόμενους.
Τέλος για άλλη μια φορά επιμένουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει ο παραμικρός εφησυχασμός από κανέναν και να συνεχιστεί ο ύψιστος βαθμός επιφυλακής και ετοιμότητας, για την αντιμετώπιση κάθε ενδεχόμενου".


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ρεύμα: Πως διαμορφώνονται οι τιμές στα τιμολόγια Οκτωβρίου

Τα νέα τιμολόγια θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Τρίτη 1η Οκτωβρίου οπότε θα έχει «κλείσει» η …