Ξεκινούν οι αιτήσεις εγγραφών των υποψηφίων σπουδαστών στα Δημόσια ΙΕΚ

iek02-09-16_iek

Προθεσμία επτά ημερών θα έχουν όσοι ενδιαφέρονται να καταθέσουν αίτηση εγραφής στα Δημόσια ΙΕΚ της χώρας, που από φέτος ενισχύονται, προσφέροντας νέες ειδικότητες.

Το σύστημα ανοίγει τη Δευτέρα 5/9/2016 και ώρα 14:00 και θα κλείσει τη Δευτέρα 12/9/2016 και ώρα 14:00, ενώ δεν θα δοθεί παράταση. Η υποβολή των αιτήσεων είναι ηλεκτρονική και πραγματοποιείται στη διεύθυνση: https://diek.minedu.gov.gr.

Σημειώνεται ότι οι ηλεκτρονικές αιτήσεις αφορούν εγγραφή, μετά από διαδικασία επιλογής , στο Α’ εξάμηνο ειδικοτήτων που έχουν προκηρυχθεί στα Δημόσια ΙΕΚ (ΔΙΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για το χειμερινό εξάμηνο κατάρτισης 2016Β.

Όσοι καταρτίζονται ήδη σε κάποια ειδικότητα σε Δημόσιο ΙΕΚ και έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα εγγραφής παρακαλούνται να απευθύνονται στο ΙΕΚ φοίτησής τους για την εγγραφή τους στο νέο εξάμηνο.

Με αφορμή την επικείμενη έναρξη των αιτήσεων και του νέου σπουδαστικού έτους ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Παυσανίας Παπαγεωργίου δήλωσε:

«Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ξεκινάει το νέο σπουδαστικό έτος 2016-2107, ενισχύοντας τον θεσμό των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Οι καταρτιζόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε νέες ειδικότητες στην περιοχή προτίμησής τους οι οποίες ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας. Στόχος του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων είναι το υψηλό επίπεδο Δημόσιας Δωρεάν Κατάρτισης και η άμεση απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας.

Καλή χρονιά σε όλους τους σπουδαστές».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σεισμός στα Χανιά ανατολικά της Γαύδου

Σεισμός τώρα στα Χανιά μεγέθους 3.5 Ρίχτερ με επίκεντρο 6 χιλιόμετρα ανατολικά της Γαύδου   …