Απάντηση "χαστούκι" των Εργατικών Κέντρων Κρήτης στον Κατρούγκαλο

timthumb.php

Αναστάτωση προκάλεσαν στα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης, οι τελευταίες δηλώσεις Κατρούγκαλου, τις οποίες σε μία αναμενόμενη σκληρή κοινή τους ανακοίνωση τις χαρακτηρίζουν άκρως προκλητικές.

Τα προεδρεία των Εργατικών Κέντρων Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων, τα οποία συγκέφθηκαν, απαντούν  τα ακόλουθα:

"Για μία ακόμη φορά επιχειρείται μετά από δήλωση του Υπουργού εργασίας κ. Κατρούγκαλου,  η προσπάθεια κατάχρησης χρημάτων που ανήκουν στους εργαζόμενους  .

 Ο έλληνας εργαζόμενος πληρώνει πολύ περισσότερα σε κρατήσεις ,  ασφαλιστικές εισφορές , Φ.Μ.Υ. , επίδομα αλληλεγγύης , υπέρ ΟΕΚ , εργατικής εστίας κ.λ.π. , από κάθε άλλο εργαζόμενο της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης,  χωρίς να έχει τις ανάλογες  απολαβές . ΄Ετσι πληρώνει επίδομα αλληλεγγύης  χωρίς αυτά τα χρήματα να καταλήγουν στον ΟΑΕΔ  για την αντιμετώπιση της ανεργίας και άλλων κοινωνικών παροχών . Πληρώνει για τον οργανισμό εργατικής κατοικίας και εργατικές εστίας οι οποίοι έχουν  καταργηθεί  εδώ και τέσσερα χρόνια ,  από την προηγούμενη συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ. Αυτά τα χρήματα καταλήγουν  στην μαύρη τρύπα των δανειστών .

          Τώρα έρχεται ο κ. υπουργός να δηλώσει ότι  για  αυτά τα λίγα χρήματα που δίνονται  για τα λειτουργικά έξοδα και τους μισθούς των εργαζομένων   των Εργατικών Κέντρων ,  δεν θα ξαναυπογράψει  , λες και αυτά τα χρήματα του ανήκουν.  Ο  κ. Υπουργός καλά θα κάνει να μας εξηγήσει που καταλήγουν  τα  εκατομμύρια ευρώ της εργατικής εστίας, της εργατικής κατοικίας, του επιδόματος αλληλεγγύης κ.λ.π. .

          Τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης  καλούν τον Υπουργό αντί να φέρνει στο τραπέζι τις απαιτήσεις των δανειστών για ομαδικές απολύσεις εργαζομένων , λόκ άουτ, αλλαγή συνδικαλιστικού νόμου κ.λ.π. , να υλοποιήσει τις επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις που έχει δώσει στους έλληνες εργαζόμενους , για υποχρεωτικότητα των Σ.Σ.Ε. ,  στήριξη των συλλογικών διαπραγματεύσεων στο χώρο εργασίας και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών ."


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΚΚΕ: "Πίσω από κάθε λαϊκό πρόβλημα βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ, την οποία ο Κ. Μητσοτάκης υπηρετεί"

Σε σχόλιό του για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ, το ΚΚΕ επισημαίνει την ανάγκη …