Σίτιση για 4.000 μαθητές

FAGHTO

Το πρόγραμμα «Διατροφή» σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Πακέτου» ενισχύεται και για αυτή τη σχολική χρονιά, μιας και την περασμένη χρονιά, διανεμήθηκαν 149.350 γεύματα σε 3.159 μαθητές 47 σχολείων. Εφέτος πρόκειται να διατεθούν 857.832 ευρώ, για την συμμετοχή 4.000 μαθητών, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Το γεύμα περιλαμβάνει ένα σάντουιτς ολικής αλέσεως με κοτόπουλο, τυρί ή αυγό και λαχανικά ή μία πίτα με λαχανικά, μαζί με ένα φρέσκο φρούτο εποχής και γάλα ή γιαούρτι με μέλι.

Το πρόγραμμα, που υλοποιείται από το Ινστιτούτο «Prolepsis», προβλέπει την καθημερινή παροχή γεύματος σε όλους τους μαθητές σχολείων που συμμετέχουν και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών και των οικογενειών τους στις αρχές της υγιεινής διατροφής.

Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει στο πρόγραμμα εξασφαλίζοντας 400.000 ευρώ, ποσό που θα διπλασιαστεί από τα συμπληρωματικά κονδύλια που προσφέρει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και σε αυτό θα προστεθούν χορηγίες. Ήδη, μετά τις προσωπικές επιστολές του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη προς τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες της περιφέρειας, καταγράφεται μεγάλη ανταπόκριση.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Survivor 2024: «Στην κόψη του ξυραφιού» οι σχέσεις Περπατάρη και Ταλαδιανού

«Για να το είπα, σαν βλάκας θα έκανε», σχολίασε ο Περπατάρης Σε οριακό επίπεδο έχει …