Τραγικός ο απολογισμός της κακοκαιρίας-3 οι νεκροί(VIDEO)

kalamata-theominia-5

Σοβαρά προβλήματα προκαλεί η επέλαση της κακοκαιρίας σε πολλές περιοχές της χώρας. Μάλιστα τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και το επόμενο 24ωρο.  Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Καλαμάτας, οι νεκροί μέχρι στιγμής είναι τρεις και ένα ακόμη άτομο αγνοείται.

Μία γυναίκα με κινητικά προβλήματα έχασε τη ζωή της στο Πήδημα (15χλμ έξω από την Καλαμάτα) μετά από τη θεομηνία, που έπληξε την  ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας τα ξημερώματα, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα Ελευθερία.

Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του στην περιοχή της Θουρίας και ένας 80χρονος που αντιμετώπιζε επίσης κινητικά προβλήματα. Αγνοούμενη είναι η γυναίκα που φρόντιζε τον ηλικιωμένο άντρα. Τέλος νεκρός βρέθηκε και ένας άντρας αγνώστων, μέχρι στιγμής, στοιχείων στα δυτικά της πόλης.

Τις καταστροφές της μετρά από το ξημέρωμα η χώρα μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας. Από τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει από χθες το απόγευμα όλο το Νομό Μεσσηνίας ύπάρχει ένας νεκρός, αγνοούμενοι και έχουν σημειωθεί τεράστιες ζημίες.

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν εγκλωβίστηκε στο πλημμυρισμένο σπίτι της στην Καλαμάτα.

Την τραγική είδηση επιβεβαίωσε η Πυροσβεστική.

Στη Νέα Μηχανιώνα, η Πυροσβεστική ενημερώθηκε από τον σύζυγο μιας γυναίκας πως εκείνη δεν απαντά στις κλήσεις του. Εντοπίστηκε το αυτοκίνητο αλλά όχι εκείνη.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαμάτας, Π. Νίκα, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, νεκρή είναι μία γυναίκα 62 ετών, η οποία έμενε σε ημιυπόγειο σε χωριό της Μεσσηνίας και αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να μην προλάβει να απεγκλωβιστεί.

«Τα προβλήματα είναι πάρα πολύ σοβαρά» τόνισε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ για τις μεγάλες ζημιές στην περιοχή εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης.

Όπως σημείωσε ο κ. Νίκας στην εστία του ΤΕΙ Καλαμάτας βρίσκονται εγκλώβισμένοι αυτή την ώρα 80 φοιτητές, ενώ αποκλεισμένα παραμένουν και οκτώ χωριά. «Πολλά ζώα είναι πνιγμένα» ενώ «ο κάμπος είναι πλημμυρισμένος» ανέφερε ο δήμαρχος υπογραμμίζοντας ότι όλος ο μηχανισμός του δήμου είναι σε κινητοποίηση και παράλληλα έχουν προχωρήσει στη μίσθωση οχημάτων και μηχανημάτων.

Καταστροφές στην Θεσσαλονίκη από την κακοκαιρία-Αγνοείται μία γυναίκα

Αγνοείται μία γυναίκα περίπου στα 60 από χθες τα ξημερώματα στην περιοχή της Μηχανιώνας. Εικόνες βιβλικής καταστροφής σε όλη την περιοχή. Όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες είχε κολλήσει με το αμάξι της στην βροχή και θέλησε να βγει, ...

«Σε λίγο θα υπογράψω το αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» επισήμανε ο κ. Νίκας.

Στην περιοχή της Θουρίας ο ποταμός Ξερίλάς παρέσυρε έναν άντρα καθώς και δεκάδες αυτοκίνητα, σύμφωνα με το tharrosnews.

Ακόμα δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες για την τύχη του άτυχου άνδρα.

Ακόμα τεράστιες είναι οι ζημίες στην οδό Μπουλούκου και γενικότερα στους καθέτους δρόμους του Περιμετρικού της πόλης.

Ακόμα δεν υπάρχει ρεύμα σε πολλές περιοχές της πόλης.

Η ολονύχτια δυνατή βροχή στην πόλη έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. Αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά, άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα αυτοκίνητά τους, δρόμοι και σπίτια έχουν πλημμυρίσει και η Πυροσβεστική δεν προλαβαίνει να δέχεται κλήσεις για απάντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς. Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, κατά τη διάρκεια της νύχτας, έγιναν 170 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στην πόλη της Καλαμάτας, 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στη Σπάρτη, 15 στην ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά και 11 στην Κυπαρισσία.

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Πύργο - Βόλο

Προβλήματα στην πόλη του Πύργου προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε τον νομό Ηλείας την Τρίτη. Προβλήματα στις συγκοινωνίες, στις επικοινωνίες και την ηλεκτροδότηση προκάλεσε σφοδρή καταιγίδα και στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, στη Μαγνησία.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην πόλη του Πύργου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 170 κλήσεις από την πόλη της Καλαμάτας και άλλες 30 από τη Σπάρτη, 15 από τον Μελιγαλά και 11 από την Κυπαρισσία για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοηθείας.

Παράλληλα, δέντρα ξεριζώθηκαν, με την Πυροσβεστική να λαμβάνει πέντε κλήσεις για κοπές δένδρων.

Σύμφωνα με το patrisnews.gr αρκετές ζημιές έχουν καταγραφεί  σε όλη την Ηλεία, από την επέλαση της κακοκαιρίας που έχει χτυπήσει το νομό, από τα ξημερώματα της Τρίτης. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα με κύριο χαρακτηριστικό τους την εντονότατη βροχόπτωση και τους ισχυρούς ανέμους έχουν προκαλέσει πάμπολλα προβλήματα τόσο στις πόλεις της Ηλείας όσο και σε αγροτικές καλλιέργειες.

Οι άνεμοι που πνέουν σε όλη την Ηλεία, είναι ισχυροί, με αποτέλεσμα, σε αρκετές περιοχές να ξεριζωθούν δέντρα, καθώς και να δημιουργηθούν υλικές ζημιές, σε μάντρες και σκεπές κατοικιών. Πολλά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί επίσης στην κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς αρκετοί δρόμοι είναι πλημμυρισμένοι. Να σημειωθεί επίσης ότι στον Πύργο συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας έχουν δεχθεί πάρα πολλές κλήσεις για απάντληση υδάτων σε διάφορα σημεία της πόλης (σ.σ. λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι το ύψος της βροχής ξεπέρασε τα 200 mm/hr).

Σημαντικές ζημιές έχουν υποστεί από το πρωί της Τρίτης, πολλές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας εξαιτίας της απότομης αλλαγής του καιρού και τις ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή.

Συγκεκριμένα στην Ηγουμενίτσα, άνθρωποι κινδύνευσαν όταν το ρέμα στο Καραβοστάσι φούσκωσε και παρέσυρε ένα αυτοκίνητο μια οικογένειας τουριστών από τη Ρουμανία. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 36χρονη Ρουμάνα, στο οποίο επέβαιναν τα δύο ανήλικα παιδιά της, παρασύρθηκε από τα νερά και σταμάτησε σε ρέμα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική της Πάργας και ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης. Η γυναίκα και τα δύο παιδιά, οι οποίοι κάνουν διακοπές στην Πέρδικα, είναι καλά στην υγεία τους. Παράλληλα, η έντονη βροχόπτωση συνεχίζεται από το βράδυ της Δευτέρας στις παραλιακές περιοχές της Ηπείρου και έχει μετατρέψει τους δρόμους σε ποτάμια.

Σημειώνεται ότι οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν δημιουργήσει προβλήματα στο οδικό δίκτυο των Συβότων, της Πέρδικας και της Πάργας.

Τις ίδιες εικόνες καταστροφής αντίκρισαν οι κάτοικοι και στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, μετά τη Θεομηνία. Στην περιοχή η δυνατή μπόρα είχε ως αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε χείμαρρους και να περάσουν μέσα από την πόλη παρασύροντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Από τα ορμητικά νερά γκρεμίστηκε και ένας μαντρότοιχος που έπεσε σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο προκαλώντας ζημιές.

Το πρώτο οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό ήρθε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και μάλιστα με μεγάλη ένταση για τις παράκτιες περιοχές της Ηπείρου. Χαρακτηριστικό είναι ότι το μεγαλύτερο ύψος βροχής σε όλη τη χώρα μετρήθηκε στο Καραβοστάσι Θεσπρωτίας και ανέρχεται στα 153 χιλιοστά!

Αποτέλεσμα αυτής της σφοδρής και πολύωρης καταιγίδας, σύμφωνα με το τοπικό epiruspost.gr ήταν να πλημμυρίσουν χείμαρροι, δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια, βάρκες να χαθούν κάτω από τα νερά της θάλασσας στα Σύβοτα, να προκληθούν ζημιές στους δρόμους ενώ μέρος στα τουριστικά Σύβοτα παραμένει χωρίς νερό εξ αιτίας βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αυξήθηκαν καταθέσεις και δάνεια τον Μάρτιο σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος

O ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε στο 2,9% από 3,1% τον προηγούμενο μήνα Αυξήθηκαν κατά 396 …