Η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει στις 6 το απόγευμα (10/09) συλλαλητήριο στο άγαλμα του Βενιζέλου, όπου θα ακολουθήσει πορεία με κεντρικό σύνθημα «τέρμα πια στις αυταπάτες βάζουμε τέλος στα πειράματα,στην ανεγία στη φτωχοποίηση».
Η ΓΣΕΕ καλεί σε μαζική και αγωνιστική συμμετοχήτονίζοντας:
"Ενώνουμε τη φωνή διαμαρτυρίας μας με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία που στραγγαλίζεται από την βάρβαρη και αδιέξοδη μνημονιακή πολιτική, την οποία εφαρμόζει και αυτή η κυβέρνηση.
Βρισκόμαστε μπροστά σε νέα σκληρά μέτρα που εξαϋλώνουν εργασιακό δικαίωμα, σε νέες πολιτικές λιτότητας που όχι μόνο δεν θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση και τα ελλείμματα αλλά θα εντείνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Είμαστε αντιμέτωποι με προτάσεις που μετουσιώνονται σε αποφάσεις και αυξάνουν την ανεργία ενώ ρίχνουν για ακόμη μία φορά στις πλάτες των ασθενέστερων νέα δυσβάσταχτα βάρη.
Το αυριανό συλλαλητήριο αποτελεί την αφετηρία νέων κινητοποιήσεων.
Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να πάρουμε πίσω ότι βιαίως μας στέρησαν."
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ από τη μεριά της καλεί όλους τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου).
Όπως αναφέρεται στη Οργανωτική Εγκύκλιο που έστειλε στις Ομοσπονδίες-Μέλη της η ΑΔΕΔΥ: «οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη στις 10 Σεπτεμβρίου 2016, την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ, πρέπει να αποτελέσουν έναν ακόμη σταθμό στον συνεχιζόμενο αγώνα μας για την ανατροπή της πολιτικής της ανεργίας, των απολύσεων, της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, των αλλεπάλληλων μνημονίων, των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων και νόμων που ξηλώνουν τα τελευταία ίχνη κοινωνικών, συλλογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων».
Το ΠΑΜΕ διοργανώνει το δικό του συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στην Πλατεία Αριστοτέλους, καλώντας για αγωνιστική δράση ενάντια σε πολιτικές και σε νέα μέτρα που οδηγούν περαιτέρω στην πτώχευση του λαού. Επίσης, τονίζει την ανάγκη υπεράσπισης του δικαιώματος στην απεργία,την αντίσταση στην «εργοδοτική τρομοκρατία» και της υπεράσπισης της λαϊκής κατοικίας, ενώ κάνει λόγο για φοροληστεία ενάντια στον λαό.