Πληρώθηκαν στον "Μαρινόπουλος"

marinopoulos_5

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς των περίπου 11.000 υπαλλήλων της αλυσίδας Μαρινόπουλος σε Ελλάδα και Κύπρο πιστώθηκαν περίπου 10 εκατ. ευρώ για την εξόφληση των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου που χρωστούσε η εταιρεία.
Η αποπληρωμή των οφειλών στο προσωπικό γίνεται στο πλαίσιο της εκταμίευσης των 65 εκατ. ευρώ ως ενδιάμεση χρηματοδότηση η οποία συμφωνήθηκε μεταξύ των πιστωτριών τραπεζών, της Σκλαβενίτης και της Μαρινόπουλος. Από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει και η προμήθεια μικρού αριθμού καταστημάτων ώστε σταδιακά να τεθούν σε λειτουργία.

Σύμφωνα με το σχέδιο ενδιάμεσης χρηματοδότησης, τα 65 εκατ. ευρώ που εκταμιεύτηκαν προέρχονται κατά 40 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες Alpha, Εθνική, Πειραιώς και Eurobank προκειμένου να καλυφθούν λειτουργικές δαπάνες (25 εκατ. ευρώ) και να ανανεωθούν συμβόλαια μισθώσεων ακινήτων (15 εκατ. ευρώ), από την ίδια την εταιρεία Σκλαβενίτης η οποία θα δώσει 15 εκατ. ευρώ για την αγορά εμπορευμάτων, και από την οικογένεια Μαρινόπουλου για τους μισθούς στο προσωπικό και λειτουργικά έξοδα.

Η ενδιάμεση χρηματοδότηση κατά τις πληροφορίες του , προβλέπεται ότι θα φτάσει συνολικά τα 80 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου καθώς θα δοθούν ακόμη δύο δόσεις των 7,5 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο. Ανάμεσα στους όρους της έκτακτης χρηματοδότησης των τραπεζών για το Νοέμβριο είναι ότι θα δοθούν μόνον εφόσον έχουν υπογράψει τη συμφωνία εξυγίανσης το 35% των πιστωτών πλην τραπεζών.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Ξεκίνησε η υποβολή από χθες - Όλες οι αλλαγές

Δείτε όλες τις αλλαγές που αφορούν τις φορολογικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2023 Ξεκίνησε …