Την προσοχή σας στους λογαριασμούς ρεύματος

deh-logariasmos

Οι χρεώσεις για τις παρεχόμενες υπηρεσίες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας περιλαμβάνουν αναλυτικά τις καταναλώσεις (εκτιμώμενες ή καταγεγραμμένες) σε kWh, τη μοναδιαία τιμή χρέωσης σύμφωνα με το τιμολόγιο προμήθειας του καταναλωτή, καθώς και κάθε άλλη χρέωση προμήθειας στο πλαίσιο της Σύμβασης με τον Προμηθευτή.

Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις περιλαμβάνουν:

α. Χρέωση για τη χρήση του Συστήματος και για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του Διαχειριστή του Συστήματος.
β. Χρέωση για τη χρήση του Δικτύου και για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του αρμοδίου Διαχειριστή του Δικτύου.
γ. Χρεώσεις για την παροχή Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας.
δ. Χρεώσεις για την παροχή Επικουρικών Υπηρεσιών, καθώς και λοιπές ρυθμιζόμενες χρεώσεις, εφόσον υπάρχουν δημοσιευμένες μοναδιαίες χρεώσεις που ισχύουν ανεξαρτήτως προμηθευτή.
ε. Τυχόν χρεώσεις για εκτέλεση εργασιών στην παροχή του Πελάτη.
στ. Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων.
ζ. Λοιπές Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις, όπως αυτές καθορίζονται από την κείμενη νομοθεσία.
η. Χρεώσεις υπέρ Τρίτων (όπως ΕΡΤ, Δημοτικά Τέλη κλπ) σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και αποδίδονται στους αρμόδιους φορείς.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε και να παρακολουθείτε:
1. την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος (σε kWh) στο χώρο σας, ώστε να ελέγξετε την άσκηση πρακτικών εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά και να μπορέσετε να εντοπίσετε λάθη στην καταγραφή των ενδείξεων κατανάλωσης που ενδεχομένως παρουσιαστούν.
2. την ημερομηνία της «επόμενης καταμέτρησης» βάση της οποίας μπορείτε να επιβεβαιώσετε από την ανάγνωση του μετρητή σας (ρολόι), ότι οι ενδείξεις κατανάλωσης που αναγράφονται στον επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό σας είναι ακριβείς.
Η συχνότητα έκδοσης λογαριασμών καθορίζεται ως όρος της Σύμβασης και πρέπει κατ’ ελάχιστο να συμπίπτει με τη συχνότητα καταμέτρησης από τον αρμόδιο Διαχειριστή για την κατηγορία πελατών στην οποία ανήκει ο Πελάτης (πχ 4 μήνες για τους οικιακούς καταναλωτές).


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Επίδομα 534 ευρώ: Πληρωμή 2.500 δικαιούχων- Ποιους αφορά

Πραγματοποιείται σήμερα, Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, νέα πληρωμή ττου επιδόματος 534 ευρώ, σύμφωνα με απόφαση του …