143.000 άνεργοι στα Προγράμματα Εγγυημένης Απασχόλησης

Job-Openings-661x349

Την ένταξη 143.000 μακροχρόνια ανέργων ή ανέργων χαμηλού εισοδήματος στα Προγράμματα Εγγυημένης Απασχόλησης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2016, προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός κ. Αντωνοπούλου, από τους οποίους οι 47.500  θα επανασυνδεθούν με τον χώρο της εργασίας, μέσα από τη νέα γενιά προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας στους δήμους και τις προσφυγικές δομές.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

"Για πρώτη φορά, τα νέα προγράμματα παρέχουν στους ωφελουμένους 8μηνη απασχόληση, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, καθώς και τη δυνατότητα βελτίωσης του βιογραφικού τους μέσω σεμιναρίων επαγγελματικής εκπαίδευσης, τα οποία συνοδεύονται από πιστοποίηση των προσόντων. Οι υπόλοιποι 96.500, ανάλογα με την ηλικία και τα χαρακτηριστικά τους, εντάσσονται σε στοχευμένα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, σε δυναμικούς κλάδους της οικονομίας που σχεδίασε το υπουργείο Εργασίας με τον ΟΑΕΔ.

Σε συνεργασία με τη διοικήτρια του ΟΑΕΔ έχουμε προγραμματίσει δύο παρεμβάσεις, μία για ηλικίες 50 και άνω και μία για ανέργους ηλικίας 55 ετών και άνω, οι οποίες απευθύνονται στην κατηγορία των ανέργων που δυσκολεύεται ιδιαίτερα να επανενταχθεί στην αγορά εργασίας. Και για να απαντήσω στο ερώτημά σας, όλος ο σχεδιασμός των προγραμμάτων έγινε έχοντας στη διάθεσή μας ελάχιστους πόρους.

Μμε τους ίδιους πόρους θα ωφεληθούν περισσότεροι άνεργοι αλλά και να ενισχυθούν τα προσόντα τους, ώστε να μπορούν να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας όταν η οικονομία το επιτρέψει.« Ομως είναι γεγονός ότι τα χρήματα για την υποστήριξη των ανέργων δεν αρκούν. Από την πρώτη στιγμή αναζητούμε νέους πόρους, πέραν των διατιθέμενων χρηματοδοτικών εργαλείων και η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Ποιοι θα έχουν από φέτος πλήρη απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος - Σε ποιους δεν …