Όπου φύγει-φύγει οι έδρες των επιχειρήσεων-Λόγω υπερφορολόγησης

eforia-alalgh-edras

Μεγάλες διαστάσεις όπως αναμενόταν άλλωστε λαμβάνει η φυγή φορολογουμένων από τη χώρα, αναλύοντας τα στοιχεί που προσκόμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, στην ερώτηση που του κατέθεσε στη Βουλή για τις φορολογικές μετακινήσεις εδρών επιχειρήσεων στο εξωτερικό, ο Βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία:

  • Τη διετία 2014-2015 υπεβλήθησαν 17.364 αιτήσεις αλλαγής φορολογικής κατοικίας και από αυτές έγιναν δεκτές πάνω από 11.000.
  • Το 2014 υπεβλήθησαν 9.013 αιτήσεις αλλαγής φορολογικής κατοικίας και τη μισή χρονιά του 2015 άλλες 8.351.

Υπολείπονται τα στοιχεία του υπόλοιπου διαστήματος του 2015, που δεν παρουσιάστηκαν.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός, "προς αποτροπή κρουσμάτων εικονικής μεταφοράς φορολογικής κατοικίας στο εξωτερικό, τηρούνται ειδικές διαδικασίες για έλεγχο των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Από το φορολογικό έτος 2014 και μετά μάλιστα, οι Δ.Ο.Υ. παρακολουθούν ηλεκτρονικά τους χρόνους υποβολής των αιτήσεων μεταβολής φορολογικής κατοικίας, προσκόμισης των απαραίτητων δικαιολογητικών και υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συνομιλίες Ελλάδας - Τουρκίας: Καλό κλίμα, καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές στον 6ο γύρο

Λίγες μόνο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία - Τι …