Παρουσιάστηκε εμπλοκή στις πληρωμές εφάπαξ και μερισμάτων

syntajeis===s

Ξαφνική θεωρείται η εμπλοκή που παρατηρείται στις πληρωμές των καθυστερούμενων εφάπαξ μέχρι να εγκριθεί η δόση των 2,8 δις ευρώ που εκκρεμεί, καθώς έως τότε η χρηματοδότηση ύψους 50- 60.000.000 ευρώ έχει κριθεί ως παγωμένη, που σημαίνει ότο οι πληρωμές είναι στον αέρα για τον Οκτώβριο.

Ειδικότερα το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, ανέστειλε τις πληρωμές, από την στιγμή που δεν έλαβε τα 50 εκατ. ευρώ από το λογαριασμό εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και όπως όλα δείχνουν, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, δεν θα πληρωθούν εφάπαξ τον Οκτώβριο καθώς θα πρέπει να κλείσει άμεσα η συμφωνία για τα μέτρα με την τρόικα, να κατατεθεί το νομοσχέδιο που θα τα προβλέπει στη Βουλή, να ψηφιστούν και να εγκριθούν από το Eurogroup.

Εμπλοκή προέκυψε και με την καταβολή αναδρομικών μερισμάτων σε 25.000 συνταξιούχους του Δημοσίου που περιμένουν έως και 2 χρόνια, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους «έκοψε» το αίτημα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) για έκτακτη ενίσχυση από το λογαριασμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών με 85 εκατ. ευρώ για να πληρώσει τα αναδρομικά στους συνταξιούχους.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Από ΑΠΕ το 30% της ενέργειας που παρήχθη παγκοσμίως το 2023

Το ποσοστό της «καθαρής» ενέργειας θα ήταν ακόμη υψηλότερο, αν η υδροηλεκτρική παραγωγή δεν είχε …