Εργασιακός κώδικας εμφάνισης-Μίνι και ψιλοτάκουνα!

cilotakoyna-mini

Υποδείξεις να αλλάξουν την εμφάνισή τους, ώστε να είναι πιο γοητευτικές και νε συμβάλλουν στην ωραία εικόνα της επιχείρησής που εργάζονται,  με περισσότερο μέικ απ, κοντές φούστες, και ψηλοτάκουνα,  έχουν δεχτεί οι γυναίκες εργαζόμενες της Αγγλίας και μάλιστα σε ποσοστό 28% δηλαδή 9 στις 10, να είναι «περισσότερο σέξι»!

Στην έρευνα της νομικής εταιρείας Slater and Gordon,που ήταν αποτέλεσμα της αύξησης των παραπόνων προς τη νομική εταιρεία από γυναίκες υπαλλήλους, για όλο και περισσότερες πιέσεις από τους εργοδότες τους για την εμφάνισή τους, προέκυψαν τα ακόλουθα στοιχεία:

13% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι αποφάσισε να «αποκαλύψει περισσότερη σάρκα», ύστερα από σχετική συμβουλή που δέχτηκαν από παλαιότερες υπαλλήλους της επιχείρησης στην οποία εργάζονται

7% έχουν αναγκαστεί από το αφεντικό τους να φορέσουν ψηλοτάκουνα επειδή «αυτό τις κάνει περισσότερο γοητευτικές για τους πελάτες»

8% των γυναικών αναγκάζονται να μακιγιάρονται για να δείχνουν ομορφότερες.

Ο κώδικας εμφάνισης στη Μεγάλη Βρετανία αφορά μόνο σε θέματα ασφαλείας και υγιεινής, ειδικά για τους άντρες, όπου οι μισοί από τους ερωτηθέντες στην έρευνα, απάντησαν ότι ποτέ δεν τους έγινε κάποια παρατήρηση ή υπόδειξη για την εμφάνισή τους στο χώρο εργασίας, παρόλο που αρκετοί παραδέχτηκαν ότι τους έχει ζητηθεί να καλύψουν τατουάζ και να αφαιρέσουν κοσμήματα που φορούσαν.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Survivor 2024: «Στην κόψη του ξυραφιού» οι σχέσεις Περπατάρη και Ταλαδιανού

«Για να το είπα, σαν βλάκας θα έκανε», σχολίασε ο Περπατάρης Σε οριακό επίπεδο έχει …