Κανένα καράβι σε λειτουργία

pno_t_1101_54050760

Καθολική είναι η συμμετοχή των ανυτεργατών στην υπό εξέλιξη 48ωρη απεργία της ΠΝΟ, που θα ολοκληρωθεί στις 6 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Σε όλα τα λιμάνια και πορμεία της χώρας, τα καράβια και τα φέρυ, έχουν ακινητοποιηθεί, με το αγωνιστικό αίσθημα του κλάδου να είναι υψηλό και να προδιαθέτει για σύντομη κλιμάκωση της στάσης του.

Η ΠΕΝΕΝ αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

"Ταυτόχρονα, παλεύουμε ενάντια στα νέα μέτρα που αναμένεται να θίξουν τους ασφαλισμένους ναυτικούς και συνδέονται με τον επαναϋπολογισμό των συντάξεων και τα ποσοστά αναπλήρωσης. Στην ίδια αρνητική κατεύθυνση, κινούνται και τα σχετικά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για τα Ταμεία Πρόνοιας και τις εφάπαξ παροχές των ναυτικών.

Παράλληλα, τα προβλήματα τα οποία επιδεινώνονται δραματικά το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι η ανεργία που ανέρχεται σε διπλάσια ποσοστά σε σύγκριση με τον χερσαίο χώρο!!! Είναι τέλος η σταθερή και πάγια απαίτησή μας να υπογραφούν ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με όρους εργασίας και αμοιβής που θα ανταποκρίνονται στις σημερινές συνθήκες και ανάγκες της Ναυτεργατικής οικογένειας.

Κυβέρνηση και συναρμόδια Υπουργία (Ναυτιλίας – Κοινωνικής Ασφάλισης), πιστοί στις νεομνημονιακές πολιτικές τους, οδηγούν συστηματικά τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τα μικρομεσαία στρώματα και τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας στη φτωχοποίηση, στην εξαθλίωση και στην κοινωνική τους περιθωριοποίηση.

Στις συνθήκες αυτές επιβάλλεται η πιο πλατιά συσπείρωση, κοινή συντονισμένη πάλη της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων σε ένα κοινό μέτωπο για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, των δανειστών και του μεγάλου κεφαλαίου.

Ένα κοινό μέτωπο το οποίο θα θέτει ως προτεραιότητα και άμεσο στόχο την ανατροπή των παλιών και νέων μνημονιακών μέτρων αλλά θα χαράζει και την στρατηγική για την έξοδο της χώρας από τα δεσμά των ιμπεριαλιστικών δεσμεύσεων και εξαρτήσεων και την νεοαποικιακή πολιτική των δανειστών. Η πάλη, η αντίσταση, η αντεπίθεση και η ανατροπή πρέπει να είναι στην ημερήσια διάταξη των αγωνιστικών συνδικάτων και ευρύτερα του εργατικού κινήματος της χώρας μας."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης. Την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024 θα καταβληθεί από …