Ο 6χρονος που καθήλωσε την υφήλιο για τον Ομράν(VIDEO&ΦΩΤΟ)

omran_926836435

Συγκλόνισε όλο τον πλανήτη ένας 6χρονος! Ο λόγος για τον Άλεξ ο οποίος ζει στη Νέα Υόρκη και έστειλε γράμμα στον Ομπάμα. Του ζήτησε να βρει τον μικρό Ομράν από την Συρία και να τον φέρει στις ΗΠΑ για να γίνει μέλος της οικογένειάς του.

Ο μικρός Άλεξ είδε τον Ομράν στην τηλεόραση και στεναχωρήθηκε πολύ. Υπενθυμίζεται ότι ο 5χρονος Ομράν βγήκε ζωντανός από τα συντρίμμια στο Χαλέπι και η φωτογραφία του με το χαμένο βλέμμα και το γεμάτο αίματα και σκόνες προσωπάκι του, είχε κάνει το γύρο του διαδικτύου.

alex-jpg_b1

Το γεγονός αποκάλυψε ο ίδιος ο Ομπάμα λέγοντας ότι η επιστολή αυτή στάθληκε από ένα παιδί που δεν γνωρίζει τι σημαίνει κυνισμός, που δεν είναι καχύποπτο ή ξενοφοβικό.

_91335919_alexfullletter

«Αγαπητέ Πρόεδρε Ομπάμα, θυμάσαι το αγόρι που το πήρε το ασθενοφόρο στην Συρία; Μπορείτε παρακαλώ να πάτε να τον πάρετε και να τον φέρετε στο σπίτι μας; Θα σας περιμένουμε με σημαίες, λουλούδια και μπαλόνια. Θα του δώσουμε μια οικογένεια και θα γίνει αδελφός μας», λέει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο μικρούλης Αλεξ. Ο Λευκός Οίκος μάλιστα έδωσε στην δημοσιότητα και το βίντεο.

Ο Ομπάμα μετέφερε τα λόγια του μικρού Άλεξ στην Σύνοδο του ΟΗΕ για το προσφυγικό. «Θα έπρεπε να είμαστε σαν τον Αλεξ», έγραψε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. «Φανταστείτε πως θα ήταν ο κόσμος αν είμασταν έτσι. Φανταστείτε πόσος πόνος θα είχε απαλυνθεί και πόσες ζωές θα είχαν σωθεί».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ο Στέφανος Κασσελάκης στον ΣΚΑΪ

Το Σάββατο 27/04 στις 05.30, στην εκπομπή «ΚΑΛΗΜΕΡΑ» με τον Χρήστο Κούτρα Αύριο, Σάββατο 27/04 ο …