Ξεκινά η καταβολή σε 7.000 "τσεκουρεμένα" εφάπαξ

efapax3

Θα επαναενεργοποιηθεί η διαδικασία χορήγησης των εκκρεμών εφάπαξ που έχει προσωρινά παγώσει εν αναμονή της εκταμίευσης της δόσης των 2,8 δις ευρώ, περίπου στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου.

Έως το τέλος του χρόνου υπολογίζεται ότι θα πληρωθούν περίπου εφτά χιλιάδες ψαλιδισμένα εφάπαξ, 5.000 του Δημοσίου, 1000 του ΤΑΠΙΤ (ιδιωτικός τομέας) και άλλα 1.000 του ΤΑΥΤΕΚΩ (ΔΕΚΟ - Τράπεζες).

Το ταμείο πρόνοιας του Δημοσίου είναι έτοιμο να αποπληρώσει, εντός του Οκτωβρίου, τα 2.500 βοηθήματα που εκκρεμούν από τον Δεκέμβρη του 2013. Ακολουθούν, τον Νοέμβριο, οι πληρωμές των δικαιούχων που έκαναν αίτηση αρχές του 2014. Δεκέμβριο και Ιανουάριο οι πληρωμές θα παγώσουν και πάλι, καθώς θα πρέπει να προωθηθεί η περίπλοκη διοικητική διαδικασία συγχώνευσης των Ταμείων Πρόνοιας στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης.

Το νέο εφάπαξ στον δημόσιο τομέα είναι μειωμένο από 15,64% έως 18,26% σε σύγκριση με το βοήθημα που έλαβαν αντίστοιχης ασφαλιστικής ταυτότητας υπάλληλοι που έφυγαν πριν από την 1/9/2013. Μεγάλοι χαμένοι είναι οι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης που έφυγαν μετά την 1/9/2013 με 25ετία, ενώ πολλά χάνουν και όσοι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης έφυγαν με 30ετία ή 35ετία. Τις μικρότερες απώλειες θα μετρήσουν οι πτυχιούχοι (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης - ΑΕΙ) που έφυγαν με 35ετία, ενώ ακολουθούν οι πτυχιούχοι με 30ετία και 25ετία.

Υπενθυμίζουμε ότι χαμηλότερο βοήθημα θα λάβουν όσοι οφείλουν στο Δημόσιο (π.χ. ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος) καθώς το ποσό του εφάπαξ θα συμψηφιστεί με τυχόν οφειλές του δικαιούχου.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΑΑΔΕ - Μύκονος: Διαδοχικά λουκέτα για φοροδιαφυγή - Οι ευφάνταστες τεχνικές φοροδιαφυγής

Στο κλείσιμο επτά επιχειρήσεων έχουν προχωρήσει στη Μύκονο οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, …