5% αύξηση στο ρεύμα-Ποιοι θα την πληρώσουν;

deh-logariasmos

Μεσοσταθμικές αυξήσεις στο ρεύμα, αλλά και σε ορισμένες κατηγορίες τιμολογίων όπως για παράδειγμα τα επιχειρηματικά και τα αγροτικά, φαίνεται πως έρχονται από το νέο υπολογισμό του τέλους μείωσης των ρύπων στα τιμολόγια (ΕΤΜΕΑΡ), επιφέρει η τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή, ως απαιτητικό μέτρο ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, αν και ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, μέσα από το Κοινοβούλιο, δήλωσε κατηγορηματικά πως από την τροπολογία για ΕΤΜΕΑΡ, δεν προκύπτουν επιβαρύνσεις στους καταναλωτές.

Σύμφωνα με την τροπολογία αυξάνεται στο 100% από 75% για το 2017 η χρέωση των εκπροσώπων φορτίου που προκύπτει με την εφαρμογή της μεθοδολογίας. Η αναπροσαρμογή,  έχει ως στόχο την εξάλειψη του χρέους του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ μέχρι το τέλος του 2017, όπως αναφέρεται στην τροπολογία.

Η αύξηση όμως για τους καταναλωτές, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, θα αγγίξει μέχρι και το 5%, με αναδρομική εφαρμογή από την ΡΑΕ και θα αυξήσει τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού κατά 45 εκατομμύρια ευρώ για το 2017.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αυξήθηκαν καταθέσεις και δάνεια τον Μάρτιο σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος

O ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε στο 2,9% από 3,1% τον προηγούμενο μήνα Αυξήθηκαν κατά 396 …