Δημήτρης Καραγεωργόπουλος: Το φαινόμενο ΠΑΣΚΕ και τα υψηλά ποσοστά που λαμβάνει

karageorg

Με αφορμή τις εκλογές στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) και για όσους έχουν απορίες για το φαινόμενο ΠΑΣΚΕ και τα υψηλά ποσοστά που λαμβάνει σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες εν μέσω μνημονίων, για όσους ακόμα και σήμερα (καλοπροαίρετα ή και κακοπροαίρετα) μας ταυτίζουν με συγκεκριμένο κόμμα, ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, μέλος ΠΑΣΚΕ-Γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων ΓΣΕΕ, παραθέτει απόσπασμα των διακηρυγμένων αρχών και θέσεων της ΠΑΣΚΕ, ώστε να ξεδιαλυνθεί κάθε απορία:

«Η ΠΑΣΚΕ είναι η συνδικαλιστική παράταξη των Ελλήνων εργαζομένων, η οποία προσδιορίζεται και εντάσσεται στο προοδευτικό – δημοκρατικό σοσιαλιστικό κίνημα της χώρας μας. Εκφράζει στα πλαίσια των διακηρυγμένων της στόχων και αρχών τις δυνάμεις της μισθωτής εργασίας και επιδιώκει τη συγκρότηση ευρύτερων μετώπων και συμμαχιών με δυνάμεις του πνεύματος, του πολιτισμού αλλά και με κοινωνικές ομάδες και στρώματα (αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νεολαία, μικροβιοτέχνες, επαγγελματίες κ.ά.).

Η ΠΑΣΚΕ ως εκ τούτου δεν αποτελεί ούτε βραχίονα ούτε υποκατάστατο κανενός κόμματος αλλά ΠΑΡΑΤΑΞΗ των εργαζομένων που εντάσσονται στα πλαίσια της ευρύτερης ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ με σαφές πολιτικό και ιδεολογικό πρόσημο αυτό της Σοσιαλιστικής και Δημοκρατικής Αριστεράς.

Η ΠΑΣΚΕ δεν αξιολογεί και δεν κατατάσσει τους εργαζόμενους με βάση τη ψήφο τους στις βουλευτικές εκλογές.

 Η ΠΑΣΚΕ εντάσσει στις γραμμές της και συνακόλουθα εκφράζει τις δυνάμεις εκείνες που αποδέχονται αρχές, ιδέες και πρακτικές που προσδιορίζουν τους δημοκράτες, κοινωνικούς αγωνιστές που έχουν ταχθεί με τα συμφέροντα των μη προνομιούχων, των δυνάμεων της εργασίας των απομάχων της, των ανέργων.

14671279_10209680230096294_3372972212185747823_n

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Η ΠΑΣΚΕ, η μεγάλη παράταξη των εργαζομένων, πρώτη υπερέβη τα κομματικά σύνορα και κατέστησε την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ, από υπόθεση μικρών προπαγανδιστικών κύκλων, εφαρμοσμένη πρακτική στο Συνδικαλιστικό Κίνημα της χώρας μας.

Γι’ αυτό η ΠΑΣΚΕ δεν δέχεται μαθήματα αυτονομίας. Παραδίδει μαθήματα αυτονομίας και σεβασμού στην αυτόνομη στρατηγική του Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Το έκανε στο παρελθόν, το κάνει με ευθύνη και καθαρότητα και σήμερα. Κομματικές επιλογές έχουμε αποδείξει ότι δεν μας δεσμεύουν και δεν μας καθοδηγούν. Το αποδείξαμε στο παρελθόν το αποδεικνύουμε και σήμερα.

  • Ανυστερόβουλα εναντιωνόμαστε στις κυβερνητικές επιλογές των μνημονίων.
  • Γνήσια παλεύουμε για να εκφράσουμε και να οργανώσουμε τους πόθους και τις προσδοκίες των εργαζομένων.

Αυτή ήταν, είναι και θα είναι η στάση μας και στο μέλλον. Δεν είμαστε το κομματικό παράρτημα κανενός κόμματος μέσα στα συνδικάτα.

Είμαστε το πιο δυναμικό, το πιο παραγωγικό, το πιο αγωνιστικό κομμάτι της μεγάλης προοδευτικής παράταξης.

Λειτουργούμε και καθοριζόμαστε με όρους παράταξης που η δύναμη και οι δεσμεύσεις της πηγάζουν αποκλειστικά και μόνο από τη θέληση και τα συμφέροντα της πιο προοδευτικής κοινωνικής δύναμης: αυτήν της εργασίας.

Αυτή την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ δεν την εκχωρούμε σε κανέναν. Είναι η δύναμη, η δυναμική, η ελπίδα, η προοπτική μας.

Όσο γρηγορότερα το αντιληφθούν ποικιλώνυμα «κέντρα» και »κύκλοι» είτε κυβερνητικοί, είτε αντιπολιτευόμενοι, είτε παντός τύπου καλοθελητές σε διατεταγμένη υπηρεσία, τόσο καλύτερα.

Η ΠΑΣΚΕ θα εξακολουθήσει τη θεσμική λειτουργία της χωρίς να δέχεται παρεμβάσεις από κανένα, χωρίς χειραγώγηση από κομματικούς παράγοντες, και ομαδάρχες, χωρίς εξωθεσμικές υποδείξεις.

Τις αποφάσεις τις λαμβάνουν και θα εξακολουθήσουν να τις λαμβάνουν τα όργανα της Διοίκησης της, με την τήρηση όλων των κανόνων δημοκρατικής λειτουργίας.»


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

POS: Ραγδαία αύξηση των συναλλαγών με κάρτες,

Κατά μέσο όρο ο Έλληνας έκανε το 2023 107 συναλλαγές με την κάρτα του έναντι …