ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις Ογκολογίας Κεφαλής και Τραχήλου

giatros

Η Ελληνική Εταιρεία Ογκολογίας Κεφαλής και Τραχήλου (ΕΕΟΚΤ) και οΟργανισμός, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων διοργανώνουν για το κοινό στις 14 και 15 Οκτωβρίου δωρεάν εξετάσεις από τους ιατρούς και στοματολόγους της εταιρείας της στοματικής κοιλότηταςκαι ενημέρωση για τους διάφορους τύπους καρκίνου που αναπτύσσονται στην περιοχή.

Οι δωρεάν εξετάσεις θα γίνουν την  Παρασκευή  14 Οκτωβρίου 14:00 – 18:00 και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016, 11:00 – 14:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο της  Λ.Αλεξάνδρας (Λ. Αλεξάνδρας 152)

Ενδείξεις που δεν πρέπει να αγνοούμε:

Oι διάφοροι τύποι καρκίνου που αναπτύσσονται στην περιοχή της κεφαλής και τραχήλου μπορεί να προκαλέσουν λίγα συμπτώματα που παρουσιάζονται σταδιακά και συχνά αγνοούνται από τον ασθενή. Γι’ αυτό το λόγο και επειδή δεν υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι πρώιμης διάγνωσης, ο καρκίνος κεφαλής και τραχήλου συνήθως διαγιγνώσκεται σε προχωρημένα στάδια. Ο καθένας μας πρέπει να ευαισθητοποιείται και να επικοινωνεί με το γιατρό του για να εξεταστεί, όταν εμφανίσει ένα ή περισσότερα από τα συμπτώματα που μπορεί να σχετίζονται με τον καρκίνο του στόματος, φάρυγγα, λάρυγγα ή υποφάρυγγα. Σε πολλές περιπτώσεις θα χρειαστεί η εκτίμηση από ωτορινολαρυγγολόγο και εξέταση με εύκαμπτο ενδοσκόπιο. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να χρειαστούν απεικονιστικές εξετάσεις, όπως αξονική ή μαγνητική τομογραφία, ή ακόμα και βιοψία ύποπτων βλαβών.

Σημεία που πρέπει να μας ανησυχήσουν, ιδιαίτερα αν έχουμε ιστορικό καπνίσματος ή χρήσης αλκοόλ, περιλαμβάνουν τα εξής:

• Επίμονη βραχνάδα

• Μπούκωμα/ρινική συμφόρηση που δεν υποχωρεί

• Δυσκολία στη μάσηση ή την κατάποση

• Έλκος στη γλώσσα με ή χωρίς πόνο

• Πόνος στο λαιμό που επιμένει

• Λευκές ή ερυθρές πλάκες στο στόμα που

• Συνεχής πόνος στο αυτί, ιδιαίτερα με την κατάποση παραμένουν για πολλές εβδομάδες

• Διόγκωση στον τράχηλο

• Διόγκωση στην αμυγδαλή

• Αιμορραγία από το στόμα ή τη μύτη

Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να οδηγήσει σε έγκαιρη θεραπευτική αντιμετώπιση.

Η ΕΕΟΚΤ θέλοντας να επισημάνει τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και να ευαισθητοποιήσει το ελληνικό κοινό, πήρε την πρωτοβουλία μαζί με τον δήμο Αθηναίων να διοργανώσει διήμερο αφιερωμένο στη δωρεάν εξέταση και ενημέρωση του κοινού.

Η κάθε εξέταση διαρκεί λίγα λεπτά (Μόνο χρειάζεται να πείτε Αα!!) και δεν ενέχει κανένα κίνδυνο.

Θα περιλαμβάνει την επισκόπηση της γλώσσας και της στοματικής κοιλότητας και ψηλάφηση των λεμφαδένων του τραχήλου και του θυρεοειδούς αδένα.

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα:  http://www.heshno.org


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4: Αυξάνεται στο 1,8 δισ. το ποσό για δικαιούχους - Τα δικαιολογητικά

Αυξάνεται στα 1,8 δισ. ευρώ το ποσό που θα διατεθεί μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4, …