Αλαλούμ στις αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας από κείμενο του Υπ.Εργασίας για την ακύρωσή τους

ypourgeio-ergasias_8_0

Το έλα να δεις προκλήθηκε με ευθύνη του υπουργείου Εργασίας στην υποβολή των αιτήσεων Κοινωφελούς Εργασίας, από ένα κείμενο που αρχικά ανάρτησε στην επίσημη σελίδα του για ακύρωση των αιτήσεων, το οποίο λίγο μετά το κατέβασε με την δικαιολογία ότι "έκανε λάθος", το οποίο όμως ήταν αρκετό για να δημιουργήσει αναστάτωση.

Ας τα πάρουμε από την αρχή, με το κείμενο με τη μορφή του δελτίο τύπου που αναρτήθηκε:

“Μετά από απόφαση του ΑΣΕΠ, το υπουργείο Εργασίας προχώρησε στην αναστολή της υποβολής των αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ, για 6.339 θέσεις, 8μηνης απασχόλησης, που δημιουργούνται στο πλαίσιο της νέας γενιάς προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, σε 34 Δήμους-θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας.

Συγκεκριμένα, για να αποφευχθούν ζητήματα αντισυνταγματικότητας, το ΑΣΕΠ αποφάσισε την αφαίρεση του μοριοδοτούμενου κριτηρίου «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ) από τη δημόσια πρόσκληση που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του ΟΑΕΔ, στις 3 Οκτωβρίου, με το αιτιολογικό ότι η πιλοτική εφαρμογή του ΚΕΑ δεν αναμένεται να εφαρμοστεί σε όλους τους Δήμους της χώρας μέχρι και το τέλος της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων της εν λόγω πρόσκλησης (13-10-2016).

Η νέα πρόσκληση θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) μέχρι την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και θα παραμείνει ανοιχτή για 10 ημέρες.

Όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που ήδη έχουν υποβάλει αίτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του Οργανισμού, θα πρέπει να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση».

Είχε προηγηθεί όπως είναι γνωστό επιστολή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος από τις 8/10, η εν λόγω μοριοδότηση θέτει ζητήματα ανισότητας και νομιμότητας, δεδομένου ότι το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης υλοποιείται πιλοτικά μόλις σε 30 από τους 325 συνολικά δήμους της χώρας.

Το υπουργείο όταν συνειδητοποίησε τι είχε κάνει, λόγω της αναμετάδοσης του δικού του δελτίου από τα ενημερωτικά σάιτ, έτρεξε να το κατεβάσει, αλλά το κακό είχε γίνει και μεταξύ των ενδιαφερομένων για τις θέσεις επικρατεί αναστάτωση και ανησυχία.....


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

POS: Ραγδαία αύξηση των συναλλαγών με κάρτες,

Κατά μέσο όρο ο Έλληνας έκανε το 2023 107 συναλλαγές με την κάρτα του έναντι …