Ποινές φυλάκισης για αστυνομικούς με πλαστά δικαιολογητικά πρόσληψης!

astynomkoss

Δύο ένστολοι από τη Βόρεια Ελλάδα, καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, επειδή προσλήφθηκαν στο Σώμα προσκομίζοντας πλαστά δικαιολογητικά, με ποινή  φυλάκισης 4 ετών στον πρώτο και 6 ετών, στον δεύτερο, που τελικά αφέθησαν ελεύθεροι  ενόψει της δίκης σε δεύτερο βαθμό, με αντίτιμο 5 ευρώ την ημέρα για κάθε ημέρα φυλάκισής τους.
Κατά το κατηγορητήριο, ο αστυνομικός που τιμωρήθηκε με τα 6 χρόνια, εισέπραξε όσο υπηρέτησε μικτές αποδοχές ύψους 287.000 ευρώ, ενώ οι αντίστοιχες αποδοχές του καταδικασθέντα συναδέλφου του ανήλθαν σε 211.750 ευρώ.
Και στις δύο περιπτώσεις, οι κατηγορούμενοι προέβησαν σε νοθεία των απολυτηρίων Λυκείου, τα οποία προσκόμισαν σε διαγωνισμό της ΕΛΑΣ για την πρόσληψη συνοριοφυλάκων, που είχε γίνει στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.

Οι καταδικασμένοι, νόθευσαν τα δικαιολογητικά συμμετοχής τους στο διαγωνισμό, αποσπώντας τα απαραίτητα μόρια, ώστε να πετύχουν τον διορισμό τους στην Αστυνομία.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αυξήθηκαν καταθέσεις και δάνεια τον Μάρτιο σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος

O ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε στο 2,9% από 3,1% τον προηγούμενο μήνα Αυξήθηκαν κατά 396 …