Εισέβαλλαν στη συνδιάσκεψη των πρυτάνεων οι φοιτητές(VIDEO)

thes

Με επεισοδιακό τρόπο ξεκίνησε η 82η Σύνοδος των Πρυτάνεων που πραγματοποιείται σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, καθώς φοιτητικοί σύλλογοι διαφόρων τμημάτων (χημείας, φιλολογίας, ψυχολογίας και αρχιτεκτονικής) εισέβαλαν στο χώρο της Συνόδου φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό κατά του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη. Οι φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν για την υποβάθμιση των πτυχίων τους, ενώ επιδίωξή τους ήταν να συζητήσουν τα αιτήματά τους με τους πρυτάνεις.

Όπως μετέδωσε το thessnews.gr, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέας Ζαπράνης, που έχει και την οργανωτική ευθύνη της Συνόδου, προσπάθησε να μιλήσει με τους φοιτητές, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό. Μάλιστα, έγραψε σε ένα χαρτί «Ζητώ να ακουστώ για δέκα δευτερόλεπτα», δείχνοντας το στις κάμερες προκαλώντας την οργή των φοιτητών, που του άρπαξαν βίαια το χαρτί, φωνάζοντας συνθήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το thessnews.gr, η προγραμματισμένη παρουσία στη σύνοδο της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου, φαίνεται να ακυρώνεται, ενώ οι φοιτητές από την πλευρά τους δεν δείχνουν διατεθειμένοι να αποχωρήσουν από την αίθουσα εάν δεν ακυρωθεί η σύνοδος.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Οκτάωρη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, για το ν/σ με το νέο δικαστικό χάρτη

Στη συνεδρίαση, παρόντες ήταν 20 αρμόδιοι εξωκοινοβουολευτικοί φορείς, οι οποίοι είχαν κληθεί για να εκφράσουν …