Τώρα οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ στον υπολογιστή σας!

elasportal

Διαδικτυακή πύλη που συνδέει απευθείας τους πολίτες αλλά και τους φορείς με 31 διαφορετικές υπηρεσίες της αστυνομίας, κάνει πρεμιέρα σήμερα με την ιστοσελίδα portal.astynomia.gr.

Οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν μέσω διαδικτύου διοικητικού και δικαστικού χαρακτήρα έγγραφα χωρίς αναμονή και ουρές στις δημόσιες υπηρεσίες. Η νέα διαδικτυακή πύλη εκτός από την ελληνική γλώσσα, είναι μεταφρασμένη σε αγγλικά,γαλλικά, ισπανικά και αραβικά.

Στόχος είναι η αισθητή μείωση της γραφειοκρατίας, η κατάργηση της έντυπης επεξεργασίας, ο εκσυγχρονισμός και η απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, μείωση του λειτουργικού κόστους, ταχύτερη και ασφαλέστερη διεκπεραίωση των αιτημάτων των πολιτών. Με τη νέα ιστοσελίδα αποδεσμεύεται άμεσα μεγάλος αριθμός αστυνομικών που απασχολείται με την γραφειοκρατική δουλειά , αφoύ από τώρα και στο εξής πολίτες και φορείς μπορούν διαδικτυακά να εκδίδουν άδεια εισόδου αλλοδαπών στη χώρα, διαγραφή από τα αρχεία ασφαλείας λόγω αμετάκλητης δικαστικής απόφασης αθώωσης , εθελοντική προ-εγγραφή ,ηλεκτρονική αναγνώριση του πολίτη για συναλλαγές με το δημόσιο, γνωστοποίηση καταχώρησης στο Σύστημα Πληροφοριών ΣΕΝΓΚΕΝ καθώς και βεβαίωση δακτυλοσκόπησης.

Την προηγούμενη εβδομάδα αναρτήθηκαν πιλοτικά οι πρώτες δράσεις, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν αστοχίες και να θωρακιστεί το σύστημα, με την πρεμιέρα για την ηλεκτρονική έκδοση κοινωνικών φρονημάτων, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα προστεθούν  ακόμη 40 δράσεις ανεβάζοντας τον αριθμό τους σε περίπου 150. Μέσω του portal οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να καταγγέλλουν και ηλεκτρονικά εγκλήματα , όπως τον εντοπισμό χρηστών διαδικτύου που εκφράζουν την επιθυμία να αυτοκτονήσουν καθώς και των παιδόφιλων.

Την ιστοσελίδα μπορείτε να την βρείτε ΕΔΩ


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Ξεκίνησε η υποβολή από χθες - Όλες οι αλλαγές

Δείτε όλες τις αλλαγές που αφορούν τις φορολογικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2023 Ξεκίνησε …