Εκδικάζεται η αίτηση εξυγίανσης της Μαρινόπουλος

marinopoylos-skalbeni

Στο Πρωτοδικείο εκδικάζεται αύριο Τετάρτη η αίτηση Μαρινόπουλου για την ένταξή του στις διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα, σχετικά με την έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης, με το οποίο εγγράφως έχει συμφωνήσει το 70,2% των πιστωτών.

Για να προχωρήσει η διαδικασία στην επόμενη φάση της, θα πρέπει να γνωμοδοτήσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού (και η αντίστοιχη Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού στην Κύπρο), σε συνέχεια της δημοσίευσης της συγκέντρωσης Μαρινόπουλου – Σκλαβενίτη.
Εκτός απροόπτου η απόφαση θα εκδοθεί τον Δεκέμβριο, διότι η ανεξάρτητη αρχή οφείλει να μελετήσει τη συγκέντρωση του δικτύου (κυρίως σε Αττική και Κρήτη).
Πηγές που επικαλείτα cnn.gr, υποστηρίζουν ότι «όλοι οι οιωνοί είναι καλοί» για μια θετική εξέλιξη της υπόθεσης που ταλαιπωρεί την ελληνική αγορά από την περασμένη άνοιξη. Αν τελικώς η απόφαση του δικαστηρίου και των Επιτροπών Ανταγωνισμού είναι θετική και ο Σκλαβενίτης αποκτήσει τον Μαρινόπουλο, τότε θα πάρει μαζί και τη θυγατρική του Μαρινόπουλου που λειτουργεί στην Κύπρο, οι πωλήσεις των 18 καταστημάτων της οποίας υπερβαίνουν τα 180 εκατ. ευρώ.


 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

POS: Ραγδαία αύξηση των συναλλαγών με κάρτες,

Κατά μέσο όρο ο Έλληνας έκανε το 2023 107 συναλλαγές με την κάρτα του έναντι …