Τι συμβαίνει στην πλάτη του Έκτακτου Προσωπικού του ΤΕΙ Δ.Ε; Η καταγγελία στο Εργατικό Κέντρο

εκπ

"Η οργάνωσή μας, εκ της αποστολής της αρωγός των εργαζόμενων που ανήκουν στη δύναμή της, στην προσπάθεια προάσπισης, διαφύλαξης και προαγωγής των δικαιωμάτων τους, ιδιαίτερα στις αντίξοες για τον κόσμο της εργασίας, χρονικές περιόδους που ζούμε, έγινε δέκτης διαμαρτυρίας από το Σύλλογο Έκτακτου Προσωπικού ΤΕΙ Πάτρας που αποτελεί πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση - μέλος μας, ότι τρεις εκπαιδευτικοί - πανεπιστημιακοί υπότροφοι που ανήκουν στη δύναμή του, ενώ έχουν προσληφθεί από το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που ανανεώθηκαν από 1 Σεπτεμβρίου 2016, κατ’ αποκλειστική εξαίρεση από το σύνολο των διδακτόρων του ΤΕΙ που έχουν προσληφθεί και απασχολούνται με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου, δεν είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα λειτουργίας του ΤΕΙ, από 1 Σεπτεμβρίου 2016, παρέμεναν σε αναμονή για ανάληψη εργασίας για μεγάλο διάστημα και ήταν αποκλεισμένοι από τη διαδικασία διενέργειας των εξετάσεων της εξεταστικής περιόδου Σεπτεμβρίου.

Το παράδοξο δε είναι ότι ενώ η σύγκλητος, είχε λάβει απόφαση έγκρισης της συνέχισης των συμβάσεών τους, αδράνησε για μεγάλο διάστημα για την επίλυση αυτής της εκκρεμότητας, προκαλώντας στους εν λόγω εκπαιδευτικούς ανησυχία και αβεβαιότητα, ιδιαίτερα μάλιστα μετά την τελευταία άκαρπη παράστασή τους, με παρέμβαση εξαίρεσής τους από την Πρόεδρο του ΤΕΙ Πύργου, κατά την από 9 Σεπτεμβρίου 2016  συνεδρίαση της Συγκλήτου, κατά την οποία δεν διαπιστώθηκε βούληση συντεταγμένης επίλυσης του προβλήματος από το ανώτατο αυτό όργανο, παρά μόνο μεμονωμένες φωνές κατανόησης του δικαίου των εκπαιδευτικών από ορισμένα μέλη της συγκλήτου.

Η οργάνωσή μας, στο πλαίσιο των παρεμβάσεών της για την επίλυση του προβλήματος, απευθύνθηκε στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κο Νικόλαο Φίλη και στην Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κα Σία Αναγνωστοπούλου, προκειμένου να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία της για το γεγονός ότι εμφανίζονται φαινόμενα αποκλεισμού και δυσμενούς μεταχείρισης  εργαζόμενων-επιστημόνων στο χώρο της Ανώτατης Παιδείας, όπου ευλόγως προσδοκάται ότι πρυτανεύουν οι αρχές της ίσης μεταχείρισης, του σεβασμού των εργασιακών δικαιωμάτων και της προσωπικότητας των εργαζόμενων και ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου, ώστε να παύσει άμεσα η υπερημερία του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος ως προς την αποδοχή της εργασίας των προαναφερόμενων επιστημόνων δια της ένταξής τους στο πλήρες πρόγραμμα λειτουργίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και όχι με συρρικνωμένο αντικείμενο λίγων ωρών.

Επισημαίνουμε δε ότι και οι τρεις εκπαιδευτικοί ήταν απλήρωτοι και χωρίς ένσημα από το Μάρτη 2016 μέχρι και σήμερα, εκτός του ενός εκ των τριών όπου τακτοποιήθηκε.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας καταγγέλλει τη μεθοδευμένη εξαίρεση των συναδέλφων από τα καθήκοντά τους και την ομαλή θητεία τους ως εργαζόμενοι, θεωρώντας ότι δίνεται επιλεκτική η δυνατότητα προσχώρησης προσκοπικών κριτηρίων τα οποία δεν τιμούν τα όργανα, το Ίδρυμα και κλονίζουν την αξιοπιστία του κόσμου και των φοιτητών.

Επίσης, τέτοιες διαδικασίες εξαιρέσεων μας παραπέμπουν στις εποχές των προγραφών.

Προς ενημέρωση έχει οριστεί τριμερής συμφιλιωτική σύσκεψη για τις 25/10/2016 στο Υπουργείο Παιδείας, όπου θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάποιος θα συνετίσει την Πρόεδρο του ΤΕΙ Πύργου.

Εργατικό Κέντρο Πάτρας"


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τα ελληνικά ομόλογα στη δίνη των γαλλικών εκλογών

Οι μεγάλες πιέσεις που δέχθηκαν τα Γαλλικά ομόλογα εξαιτίας των εκλογών, μεταφέρθηκαν σε όλες σχεδόν …