Τι θα γίνει με τα επιδόματα;-"Δίνουν" μάχη λένε.....

epidomaaa-aa

Μπαράζ επαφών έχει από σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, με τους εκπροσώπους των δανειστών, ώστε να διασφαλιστούν τα κοινωνικά επιδόματα όλων των σημερινών μορφών, αν και οι δανειστές θέτουν ζήτημα σημαντικής τους αναδιάρθρωσης, επικαλούμενοι τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμοτης διαπραγμάτευσης, με την εξοικονόμηση 760 εκατ. ευρώ για την καθολική εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Το κατά πόσο θα αναμορφωθεί ο προνοιακός χάρτης θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά θα τα πάει η υπουργός και κατ΄επέκταση η κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση για την εξοικονόμηση 0,5% του ΑΕΠ.

Από την μία οι δανειστές αμφισβητούν την ύπαρξη των χρημάτων και ζητούν περικοπές από τις κοινωνικές δαπάνες, ενώ εκφράζουν έντονες επιφυλάξεις και αναφορικά με την επίτευξη του αντίστοιχου στόχου για το 2018 και από την άλλη η κυβέρνηση έχει μία αδικαιολόγητη αισιοδοξία, μη σκεπτόμενη ότι όλες οι "μάχες" της έχουν απέβει άκαρπες και εις βάρος του Ελληνικού λαού.

Ας δούμε όμως τι έχει υποσχεθεί η κα Φωτίου με δηλώσεις της ότι σκοπεύει να πετύχει:

Τέσσερις μεταρρυθμίσεις για ένα νέο, διαφανές τοπίο στην άσκηση προνοιακής πολιτικής και στη διαχείριση των επιδομάτων.

Οι παρουσιάσεις της:

  • Eνιαία βάση δεδομένων για όλα τα επιδόματα, που ήδη λειτουργεί.
  • Δημιουργία ενός γεωπληροφοριακού συστήματος βάσει του οποίου θα πραγματοποιείται online έλεγχος σε όλη την κεντρική διοίκηση.
  • Σχέδιο για τη μετατροπή του ΟΓΑ σε ενιαία αρχή πληρωμών, με στόχο στο άμεσο μέλλον να αναλάβει και την καθολική απονομή των επιδομάτων.
  • Λεπτομερή περιγραφή της χορήγησης του ΚΕΑ και της πρόταση για δημιουργία ενός φορέα αξιοποίησης της μικρής και με χαμηλή αξία δημόσιας περιουσίας, με στόχο την υλοποίηση προγραμμάτων στεγαστικής πολιτικής.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Για ακόμα μία φορά, ο κ. Μητσοτάκης επέδειξε τη γνωστή «αλαζονεία του 41%»

"Η αλαζονεία, από την άλλη, δεν μπορεί να κρύψει τη συνειδητοποίηση της διαρκούς φθοράς της …