Ο εργαζόμενος και η παράνομη "μπάζα" των 111.000 ευρώ

apolyshxrhmata

111.000 ευρώ κατηγορείται ότι απέσπαε από τα ταμεία του Οργανισμού όπου εργαζόταν υπάλληλος, που δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει το έλλειμμα, όταν διενεργήθηκε τακτικός έλεγχος των ταμειακών αποθεμάτων, στα έσοδα του Οργανισμού.

Όλα άρχισαν να αποκαλύπτονται την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, όταν διαπίστωσε η Διοίκηση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, πως λείπουν από τα ταμεία της 111.000 ευρώ.

Η έρευνα που ακολούθησε την ίδια ημέρα, έδειξε υπεξαίρεση του ποσού από υπάλληλο που εργάζεται στην ΕΛΣ από το 1999, ο οποίος κατείχε την θέση του υπευθύνου των Ταμείων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, αορίστου χρόνου.

Ο εν λόγω υπάλληλος ομολόγησε την πράξη του και η Διοίκηση της ΕΛΣ κατέθεσε μήνυση προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ξεκίνησε την διαδικασία για την αστική αποζημίωση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΣ:

«Aπό την πρώτη στιγμή η Διοίκηση έθεσε σε αργία τον υπάλληλο, ενώ στην συνέχεια αποφασίστηκε ομόφωνα η απόλυσή του».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Οκτάωρη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, για το ν/σ με το νέο δικαστικό χάρτη

Στη συνεδρίαση, παρόντες ήταν 20 αρμόδιοι εξωκοινοβουολευτικοί φορείς, οι οποίοι είχαν κληθεί για να εκφράσουν …