Θέσεις τηλεφωνητών στο Δημόσιο(Κατανομή ανά νομό)

jobs_img_2

Στην πρόσληψη τηλεφωνητών με προβλήματα όρασης θα προχωρήσει το υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη αναγκών σε δημόσιες υπηρεσίες, καθώς με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών οι φορείς του δημοσίου τομέα καθώς και οι δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και οι ΟΤΑ κάθε βαθμίδας, υποχρεούνται να διορίζουν ή να προσλαμβάνουν στο 80% των κενών θέσεων τηλεφωνητών οικιακών τηλεφωνικών κέντρων, τυφλούς πτυχιούχους των σχολών εκπαίδευσης τυφλών τηλεφωνητών.

Επιπροσθέτως, ορίζεται ως προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό του κλάδου ΔΕ τηλεφωνητών πτυχίο σχολών εκπαίδευσης τυφλών τηλεφωνητών που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας.

Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία που της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, οι υποψήφιοι προς τοποθέτηση άνεργοι τυφλοί τηλεφωνητές ανά νομό είναι:

  • Αττική, περίπου 50 άτομα
  • Αχαΐα, 3 άτομα
  • Ιωάννινα, 5 άτομα
  • Χανιά, 1 άτομο
  • Κεντρική Μακεδονία, περίπου 24 άτομα
  • Ανατολική Μακεδονία, 2 άτομα

Η εγκύκλιος επισημαίνει ότι είναι καθήκον της πολιτείας να συμβάλλει στην εξασφάλιση απασχόλησης των ατόμων με προβλήματα όρασης και προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού, προβλήματα που κατά τόπους είναι και πιο έντονα το ΥΠΕΣΔΑ καλεί τους φορείς να ενημερώσουν το αργότερο μέχρι τις 31/10/2016, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] για τις κενές θέσεις που υπάρχουν σε προσωπικό του κλάδου ΔΕ Τηλεφωνητών στο νομό Αττικής, νομό Αχαΐας, νομό Ιωαννίνων, νομό Χανίων καθώς και στους νομούς της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας.

Οι αρμόδιες διευθύνσεις των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων θα πρέπει να ενημερώσουν για τις κενές θέσεις που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά τους.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χατζηδάκης-ΣΚΑΪ: 300 χιλ πολίτες θα πάνε δωρεάν διακοπές -ψηφιακή κάρτα και εργασιακό

Συνολικά, «300.000 πολίτες θα πάνε δωρεάν διακοπές», τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, …