Τηλεοπτικές άδειες: Προκαλεί η κυβέρνηση, καταγγέλλει η αντιπολίτευση(VIDEO)

mme-kanali

Κυβέρνηση και Παππάς συνεχίζουν τις επιθέσεις για την απόφαση του ΣτΕ, εμμένουν στο ζήτημα της νομιμότητας και ετοιμάζουν για την Δευτέρα τη νομοθετική ρύθμιση για προσωρινές άδειες των καναλιών με ετήσιο αντίτιμο 6.300.000 ευρώ, μιλώντας με υπονοούμενα κατά των δικαστών και της αντιπολίτευσης, που εμπόδισαν να ασκήσει νομοθετικό έργο συμμόρφωσης της τηλεοπτικής κατάστασης, βάζοντας τέλος στην ανομία των τελευταίων 27 ετών.

Στο μήκος κύματος Γεροβασίλη και ο υπουργός επικρατείας Νίκος Παππάς, που στην πρώτη αντίδραση μίλησε για το "τσάμπα που τελείωσε!"

"Η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη και θα νομοθετήσει άμεσα, την Δευτέρα θα φέρει στην βουλή νέα ρύθμιση η οποία θα είναι η ρύθμιση-γέφυρα από τώρα μέχρι την ώρα που θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός κατά το σκεπτικό- το οποίο δεν έχουμε δει βεβαίως- του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Κάποιοι είχαν επιθυμία να συνεχιστεί το τζάμπα. Δηλώνουμε ευθαρσώς: Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Ούτε οι συχνότητες της χώρας είναι δωρεάν, ούτε η αεροπειρατεία θα συνεχιστεί, ούτε θα λειτουργούν τα κανάλια χωρίς προϋποθέσεις. Θα έχουμε όλοι την ευκαιρία να συζητήσουμε στην Βουλή και θα αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

Ο διαγωνισμός που εμείς διοργανώσαμε έφερε 255 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο Ταμείο, στα επόμενα δύο χρόνια σε μια πάρα πολύ κρίσιμη, δύσκολη για την πατρίδα και τα δημόσια οικονομικά, φάση. Δυστυχώς υπήρξε αυτή η απόφαση. Είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση προφανώς. Εϊναι όμως και άδικη και δικαίως, νομίζω, δημιουργεί τέτοια αισθήματα στον ελληνικό λαό.

Είχαμε διαβλέψει εδώ και αρκετές μέρες ότι εκτιμούν και προσπαθούν κάποιοι να προκαλέσουν πολιτική αποσταθεροποίηση μέσω δικαστικών αποφάσεων. Τους ενημερώνουμε λοιπόν ότι οι κυβερνήσεις δεν τις ρίχνουν δικαστικές αποφάσεις. Τις κυβερνήσεις τις ανεβάζουν ή τις ρίχνουν οι εκλογές, η βούληση του λαού και η δεδηλωμένη στην Βουλή. Ας μην κάνουν όνειρα αποσταθεροποίησης, η χώρα και η κυβέρνηση είναι σταθερές, συνεχίζουν και όσοι νομίζουν ότι αυτή η απόφαση θα βάλει φρένο στην δεδηλωμένη δική μας βούληση και αποφασιστικότητα να κάνουμε, πρώτον, αυτούς που δεν πλήρωναν μέχρι τώρα να πληρώσουν, δεύτερον να ανοίξουμε την τηλεοπτική αγορά σε όσους επιθυμούν, εφαρμόζοντας βεβαίως τις αυστηρές προδιαγραφές, να συμμετέχουν σε αυτήν την τηλεοπτική αγορά, ούτε αυτό θα το πετύχουν.

Και βεβαίως δεν θα πετύχουν να λειτουργούν χωρίς τις αυστηρές ρυθμίσεις. Αναμένουμε να δούμε το σκεπτικό της απόφασης και η ρύθμιση θα είναι ρύθμιση-γέφυρα μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός κατά πως θα το προβλέπει το σκεπτικό της απόφασης. Όποιοι κάνουν όνειρα παλινόρθωσης του καθεστώτος της ασυδοσίας, τους λέμε με τρόπο καθαρό να το ξεχάσουν. Μπορεί να καθυστέρησε για λίγο η προσπάθεια να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο. Και τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο θα μπει και δωρεάν οι καβαλάρηδες των συχνοτήτων δεν θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν και οι όροι θα είναι πάρα πολύ αυστηροί. Όσοι δεν ονειρεύονται σενάρια πολιτικής αποσταθεροποίησης τους λέμε να αλλάξουν πλευρό. Αυτό και τίποτα άλλο.

Έγινε ένας διαγωνισμός ο οποίος έδωσε ντε φάκτο, ένα τίμημα, μια αποτίμηση για την αξία που είναι διατεθιμένοι να πληρώσουν αυτοί που χρησιμοποιούν τις δημόσιες συχνότητες σε πανελλαδική εμβέλεια. Συνεπώς το τίμημα θα πρέπει να είναι ανάλογο και να φέρνει στο δημόσιο αντίστοιχα έσοδα. Επαναλαμβάνω: Ούτε το τζάμπα θα υπάρχει, ούτε το επάγγελμα του καναλάρχη θα είναι κλειστό και αποκλειστικό προνόμιο ενός κλάμπ.

Λέω κάτι τελευταίο και είμαι σαφής: Αυτήν την στιγμή με βάση την απόφαση του ΣτΕ γυρίζουμε σε καθεστώς το οποίο το ίδιο το ΣτΕ έχει χαρακτηρίσει αντισυνταγματικό. Ο ομιλών, εφαρμόζοντας συλλογική απόφαση της κυβέρνησης, δεν έχει υπογράψει την παράταση νόμιμης λειτουργίας που ντροπιαστικά υπέγραφαν προκάτοχοί μου, λίγο πριν την βασιλόπιττα, κάθε χρόνο, για να νομιμοποιήσουν το καθεστώς κατάληψης των συχνοτήτων και αυτήν την στιγμή που μιλάμε, κανένα από τα λειτουργούντα κανάλια δεν έχει ούτε άδεια, ούτε καθεστώς νόμιμης λειτουργίας."

Πρόκληση η διαδικτυακή ανάρτηση για το θέμα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλος Πολάκης, για δικαστικό πραξικόπημα.

«Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν με δικαστικά πραξικοπήματα .

Όπως και με το διώξιμο των εργολάβων που έβγαλε το ΣΤΕ παράνομο και ψηφίσαμε αλλο νόμο που το επεκτείναμε σε όλο το δημόσιο τομέα ,όπως με το Γιαννοπουλο που τον ξαναγύρισαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ και τον ξανά διώξαμε, ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.
Εμείς ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ.

Υγ1 Δηλαδή μας λένε οι αξιότιμοι δικαστές ότι είναι συνταγματικό να εκπέμπουν τα βοθροκάναλα χωρίς άδεια και αντισυνταγματικό να πάρουμε 4000 στα νοσοκομεία και 15000 παραπάνω στους παιδικούς σταθμούς από τα χρήματα του διαγωνισμού ;!;!;!;!

Υγ2 όταν μιληςα για το πρόβλημα της Δικαιοσύνης πριν δυο τρεις μήνες στο περιστέρι, μου την έπεσαν με "ιερή αγανάκτηση" όλα τα συστημικά μέσα και οι εκπρόσωποι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ -ποτάμι για "ασέβεια " .Κάτι ήξεραν για το ποιος θα προστατέψει το σύστημα εξουσίας και διαπλοκής!!!

Υγ3 ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΕΙ !!!»

Δήλωση ΝΔ 

«Η Κυβέρνηση στον πανικό της αμφισβητεί με τον πιο αυταρχικό και προκλητικό τρόπο την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Γίνεται επικίνδυνη για την ίδια τη Δημοκρατία μπαίνοντας σε έναν πολύ ολισθηρό δρόμο εκτροπής από την δημοκρατική τάξη και τη συνταγματική ομαλότητα. Η ελληνική κοινωνία, η Νέα Δημοκρατία, όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις ενωμένοι, καλούμαστε να μην το επιτρέψουμε».

Από το ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά δήλωσε:

«Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σεβαστεί πλήρως την απόφαση της Δικαιοσύνης και να προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση της νομιμότητας, με την απόδοση των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ». Σήμερα νίκησε το κράτος δικαίου, απέναντι στον αυταρχισμό και στον καθεστωτισμό των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Ειπώθηκε το μεγάλο όχι στο «μαύρο» στην ενημέρωση», είπε και τόνισε ότι: «Όσον μας αφορά θα συμβάλλουμε στην άμεση ανασυγκρότηση του ΕΣΡ, με όλες του τις προβλεπόμενες από το Σύνταγμα αρμοδιότητες, ώστε να ρυθμιστεί το τηλεοπτικό τοπίο.

Με διασφάλιση της πολυφωνίας και του πλουραλισμού. Η κυβέρνηση είναι πολιτικά έκθετη. Οι μεθοδεύσεις τους θα τους ακολουθούν για πάντα. Επιβάλλεται τουλάχιστον για λόγους πολιτικής και ηθικής τάξεως να απομακρυνθεί άμεσα ο φυσικός αυτουργός και κύριος εκτελεστής αυτής της καθεστωτικής επιχείρησης, ο υπουργός κ. Παππάς».

Δήλωση Ποτάμι

«Είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση για την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες. Να σεβαστεί το ΕΣΡ και να μην επιμείνει στον παραλογισμό ότι στην Ελλάδα θα εκπέμπουν μόνο 4 κανάλια.

Ο κ.Παππάς, με την άδεια του κ.Τσίπρα όμως, θεώρησε ότι μπορεί να παραβιάσει το Σύνταγμα προκειμένου να στήσει ένα ελεγχόμενο τοπίο στην ενημέρωση. Με εργολάβους και «λαγούς» που θα έδιναν βοσκοτόπια και θα έστηναν «SIRIZATV».

Οι προσπάθειες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να εκβιάσουν τους δικαστές απέτυχαν. Τώρα ήρθε η στιγμή των ευθυνών. Ο κ.Παππάς πρέπει να παραιτηθεί και ο κ.Τσίπρας πρέπει να απολογηθεί. Και αφού αναγνωρίσουν το λάθος τους να αναζητήσουν την πρόταση που κατέθεσε «Το Ποτάμι» στον Πρόεδρο της Βουλής. Περισσότερα κανάλια – περισσότεροι εργαζόμενοι – περισσότερα λεφτά στα δημόσια ταμεία – περισσότερη διαφάνεια στην προέλευση των χρημάτων των καναλαρχών και κυρίως περισσότερη Συνταγματική νομιμότητα».

Δήλωση Ένωσης Κεντρώων

«Η κυβέρνηση βγαίνει τραυματισμένη από την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. Είχε από  καιρό καλέσει τον κ. Παππά να κάνει πίσω στον αριθμό "4" και να προχωρήσει στην επανασύσταση του ΕΣΡ. Οι δικαστές δεν παίζουν με το Σύνταγμα. Οι άδειες των τηλεοράσεων είναι αρμοδιότητα του ΕΣΡ. Η κυβέρνηση ακολούθησε διχαστικό  δρόμο και τώρα βγαίνει τραυματισμένη. ΕΣΡ λοιπόν αμέσως και σ΄αυτό  όλες οι αρμοδιότητες που ορίζει το Σύνταγμα. Οτιδήποτε άλλο συνιστά εκτροπή».

Δήλωση ΚΙΔΗΣΟ

«Μνημείο λαϊκισμού και αντιδημοκρατικότητας, η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη. Η θέση - αντίδραση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, δια της κυβερνητικής εκπροσώπου, είναι ένα ευθύ χτύπημα στο σεβασμό της διάκρισης των εξουσιών του πολιτεύματος. Όπως συνηθίζεται από όσους μετέρχονται τέτοιων λογικών, αποτελεί μνημείο λαϊκισμού, αντιδημοκρατικότητας, θέτοντας εν αμφιβόλω τη λειτουργία των πολιτειακών θεσμών Απαιτούμε να δείξουν τον δέοντα σεβασμό, βάζοντας φρένο στην ισοπέδωση».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Ευχαρίστησε τους Coldplay για το βίντεο στο Ηρώδειο

Το video clip των Coldplay που ανέβηκε χθες το απόγευμα δείχνει το κατάμεστο Ηρώδειο Με …