Μείωσαν 14% την απόδοσή τους στην εργασία, λόγω μειωμένης αμοιβής κατά 14%

islandiaaa

Με ξεχωριστό τρόπο εξέφρασαν την κάθετη διαφωνία τους, για την μείωση των αποδοχών τους κατά 14%, δουλεύοντας 14% λιγότερο!

Η πρωτότυπη αυτή αντίδραση ανήκει στην Ισλανδία, από τις γυναίκες εργαζόμενες, για την κατά 14% χαμηλότερη αμοιβή τους από τους άνδρες συναδέλφους τους, βιώνοντας το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών!

Σύμφωνα με τους New York Times και τον Independent:

"Αν και η νησιωτική χώρα του βορείου Ατλαντικού Ωκεανού θεωρείται πρωτοπόρος στην παροχή ίσων ευκαιριών, οι γυναίκες στη χώρα πληρώνονται κατά μέσο όρο 14% έως 18% λιγότερο από τους άνδρες,

Πρακτικά, όπως εκτιμούν σωματεία και ενώσεις γυναικών στη χώρα, αυτό σημαίνει ότι σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενες απασχολούνται χωρίς να πληρώνονται από τις 2.38 μμ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου τους, καλύπτοντας δηλαδή το 14% της βάρδιάς τους δίχως αμοιβή.

Την περασμένη Δευτέρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, χιλιάδες γυναίκες αποχώρησαν από τους χώρους εργασίας τους όταν το ρολόι έδειξε 2.38 μμ. και συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Ρέικιαβικ, της βορειότερης πρωτεύουσας του κόσμου.

Η Ισλανδία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που απέκτησε γυναίκα πρόεδρο, τη Βιγκντίς Φινμπογκαντότιρ, το 1980, ενώ το 2016 βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης του World Economic Forum για την ισότητα των φύλων."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παιδικές Κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ 2024. Δικαιούχοι, αιτήσεις, ποσό επιδότησης

Αριθμ. 29736 – ΦΕΚ τεύχος Β 2464/25.04.2024Κατάρτιση προγράμματος επιδότησης διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις, έτους …