Στο Ευρωπαικό πάτο στην εργασία του τομέα του ICT

ict

Παρόλο που θεωρητικά δίνουμε πάρα πολύ μεγάλη σημασία στον τομέα της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών, εντούτοις, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση στην Ευρώπη σε άτομα που δουλεύουν στον τομέα του ICT.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, μόλις το 1,2% εργάζονται στον τομέα του ICT. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Φινλανδία με το 6,5% των θέσεων εργασίας να είναι στον τομέα ICT, ακολουθεί η Σουηδία με ποσοστό 6,1% και την τριάδα κλείνουν οι Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο με 5% αντίστοιχα.

Στο σύνολο, το 3,5% των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εργάζεται στο ICT. Μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο (1,54 εκατ.), τη Γερμανία (1,47 εκατ.) και τη Γαλλία (0,95 εκατ.) εργάζεται πάνω από το μισό εργατικό δυναμικό της Ε.Ε στον τομέα ICT.

Τα στοιχεία επίσης κατέδειξαν ότι πρόκειται για έναν ανδροκρατούμενο κυρίως τομέα με το 83,9% των θέσεων ICT να κατέχονται από άντρες. Η Τσεχία ηγείται, όπου το 90.1% των ατόμων που δουλεύουν στον τομέα ICT είναι άνδρες κι ακολουθούν η Σλοβακία με ποσοστό 88,6% και η Ουγγαρία με ποσοστό 88,1%. Το χαμηλότερο ποσοστό ανδρών στον τομέα συναντάται στη Βουλγαρία με ποσοστό 72,3%. Στη χώρα μας το ποσοστό ανδρών είναι 86,8%.

Στους προγραμματιστές μικρότερους των 35 ετών, προηγείται η Μάλτα με το 58% των ατόμων που δουλεύουν στο ICT να είναι μικρότεροι των 35 ετών, ακολουθεί η Λιθοανία με ποσοστό 55,3% και η Βουλγαρία με ποσοστό 54,6%. Στη χώρα μας το ποσοστό αυτό είναι 45,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το emea.gr .


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αντίθετος ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς με άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές 16-23/05

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, είναι αντίθετος με τη νέα απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ. 29922/13-05-21, σύμφωνα με την …