Νέα αναβολή της καθολικής εφαρμογής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

epidoma8CCC58A90C4F859783F4A22738648F07

Από αναβολή σε αναβολή η καθολική εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), που θα ισχύει από την 1η Ιανουαρίου του 2017, που αν και αποτελεί βασική προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, βρίσκεται μέχρι τώρα τελείως στον αέρα.

Οι συζητήσεις των επικεφαλής των δανειστών με την κυβέρνηση κόλλησαν στην πρόταση του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας να βρεθούν τα 871 εκατ. ευρώ που ουσιαστικά απαιτούνται, από τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ, καθώς δεν είναι δυνατή η περαιτέρω περικοπή κοινωνικών επιδομάτων.

Το τρίτο μνημόνιο – η Realnews δημοσιεύει το επίμαχο απόσπασμα – προβλέπει ρητά ότι οι πόροι θα εξευρεθούν με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Τράπεζας ή από περικοπή φοροαπαλλαγών ή από επανεξέταση των κοινωνικών παροχών.

Η κρίσιμη διαπραγμάτευση με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μεταφέρεται στα μέσα Νοεμβρίου.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης. Την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024 θα καταβληθεί από …