Στο TAXISnet η εφαρμογή για το πετρέλαιο θέρμανσης

petrelaio_4

Ανέβηκε η Αίτηση Ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Θέρμανσης, στην ηλεκτρονική διεύθυνηση του Taxis, προκειμένου οι δικαιούχοι να μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για τη χορήγηση του πετρελαίου θέρμανσης.

Σε ότι αφορά στο ύψος του επιδόματος, αλλαγές αναμένονται στις ζώνες και όχι στα εισοδηματικά- περιουσιακά κριτήρια για άγαμους και έγγαμους. Η τιμή πώλησής του πετρελαίου ανέρχεται στα 92 λεπτά το λίτρο ενώ με την επιδότηση θα πέσει στα 68 με 70 λεπτά το λίτρο.

Από την Υπηρεσία Χορήγησης Επιδόματος Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης (αιτήσεις) του Taxis (οδηγίες χρήσης) θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά η Αίτηση ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος, από τους Δικαιούχους/ Υποψήφιους Δικαιούχους του Επιδόματος, ενώ εναλλακτικά θα δηλώνονται τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας με αίτηση από τον «Διαχειριστή – Εκπρόσωπο των ενοίκων».

Σκοπός της αλλαγής των γεωγραφικών ορίων είναι σύμφωνα με την κυβέρνηση οι ορεινές περιοχές να περάσουν στην πρώτη ζώνη όπου το επίδομα είναι υψηλότερο και οι πεδινές να παραμείνουν στη β’ ζώνη, όταν άλλες θα μεταφερθούν στη γ’ ζώνη, με τη χαμηλότερη επιδότηση.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και τα τέλη Μαΐου 2017, αλλά οι δικαιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όσο πιο αργά την υποβάλλουν, τόσο θα καθυστερήσει η πληρωμή τους.

Φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης κυμαίνεται στα από 93 έως 94 λεπτά το λίτρο, αυξημένο από το 2016, που άγγιζε τα 83 – 85 λεπτά.

Αίτια αύξησης του λίτρου:

  1. Αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από 23 σε 28 λεπτά το λίτρο
  2. Αύξηση του ΦΠΑ από 23% σε 24%
  3. Αύξηση κατά περίπου ένα λεπτό το λίτρο στις τελικές τιμές των διυλιστηρίων

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης. Την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024 θα καταβληθεί από …