Επιτόκια έως 1,35% για καταθέσεις "φρέσκου" χρήματος

katatheseis

Έως και διπλάσια επιτόκια σε σύγκριση με τα ...συμβατικά προϊόντα, προσφέρουν οι προθεσμιακές καταθέσεις που απευθύνονται σε όσους καταθέσουν στις τράπεζες μετρητά. Πρόκειται για προνομιακά προθεσμιακά προγράμματα, τα οποία ενεργοποιήθηκαν μετά τη χαλάρωση των capital controls το περασμένο καλοκαίρι, με στόχο την επιστροφή των καταθέσεων του ...στρώματος.

Πλέον, οι καταθέσεις που επιστρέφουν υπό τη μορφή μετρητών στα καταστήματα, μπορούν να αναληφθούν στο 100%, χωρίς κανένα περιορισμό, με το moneyonline.gr, να προσθέτει ότι για χρήματα που επιστρέφουν από το εξωτερικό, είναι δυνατή η ανάληψη σε χαρτονομίσματα του 30% επί του ποσού του εμβάσματος.

Οι προσφορές

Με στόχο να προσελκύσουν τις καταθέσεις που βρίσκονται σε θυρίδες και άλλες προσωπικές κρυψώνες, οι τράπεζες προσφέρουν προνομιακές προθεσμιακές καταθέσεις.

Alpha Bank
Η τράπεζα προσφέρει επιτόκια από 0,90% έως 1,20% για ποσά που ξεκινούν από τις 10.000 ευρώ σε προθεσμιακή κατάθεση 3 έως 12 μηνών.

Για ποσά άνω των 30.000 ευρώ το επιτόκιο ανέρχεται σε 1,10% και για 100.000 ευρώ και άνω σε 1,20%.

Eurobank
Η τράπεζα διαθέτει την προθεσμιακή κατάθεση «Υπέρ Σας» με επιτόκιο 1,2% για ποσά από 10.000 ευρώ, που προέρχονται αποκλειστικά από μετρητά και εμβάσματα εξωτερικού.

Η διάρκειά της είναι 3, 6 ή 12 μήνες, ενώ ο πελάτης έχει τη δυνατότητα πρόωρης ολικής ή μερικής εξόφλησης κάθε μήνα, χωρίς κόστος.

Οι τόκοι καταβάλλονται κάθε μήνα. Επιπλέον, ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να αυξήσει το κεφάλαιό του έως και κατά 100% με πρόσθετες καταθέσεις.

Με τον τρόπο αυτό ακόμη κι αν πέσουν το επόμενο διάστημα τα επιτόκια, να μπορεί να εξασφαλίσει και για επιπλέον χρήματα την παραπάνω αυξημένη απόδοση.

Οι πρόσθετες καταθέσεις μπορεί να κυμαίνονται από τις 3.000 έως τις 200.000 ευρώ.

Εθνική Τράπεζα
Η τράπεζα προσφέρει το προϊόν «προθεσμιακή κατάθεση 4=6». Είναι τετράμηνης διάρκειας, με ελάχιστο ποσό τις 5.000 ευρώ και καταβολή των τόκων κάθε μήνα.

Ο καταθέτης λαμβάνει κάθε μήνα τόκους βάσης υψηλών επιτοκίων, που κυμαίνονται από 0,75% έως 0,90%:

  • Για ποσά από 5.000 έως 20.000 ευρώ 0,75%
  • Για ποσά από 20.000 έως 60.000 ευρώ 0,85%
  • Για ποσά από 60.000 ευρώ και άνω 0,90%
  • Εάν διατηρήσει μέχρι τέλους την κατάθεση, θα λάβει στη λήξη επιπλέον τόκους 2 μηνών.

Η ετησιοποιημένη απόδοση θα διαμορφωθεί με αυτόν τον τρόπο σε 1,13% έως 1,35% , ανάλογα με το ποσό της κατάθεσης.

Σημειώνεται πως κάθε μήνα, την ημέρα καταβολής των τόκων, υπάρχει η δυνατότητα ελεύθερης ανάληψης χωρίς καμία ποινή.

Τράπεζα Πειραιώς
Η τράπεζα προσφέρει προνομιακά επιτόκια για ποσά που ξεκινούν από 5.000 ευρώ σε προθεσμιακή κατάθεση διάρκεια 3 έως 12 μηνών.

Το επιτόκιο ανέρχεται σε 1% για ποσά έως 20.000 ευρώ και σε 1,20% για ποσά άνω των 20.000 ευρώ.

Οι τόκοι καταβάλλονται κάθε μήνα, ενώ ο καταθέτης έχει το δικαίωμα πρόωρης ανάληψης των κεφαλαίων του κάθε μήνα χωρίς καμία ποινή.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σκρέκας στον ΣΚΑΪ: Μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος από το νέο έτος

Σημαντική μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος, όλων των πολιτών, από το νέο έτος προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος …