Δημοσκόπηση ανατρέπει το σημερινό πολιτικό σκηνικό

pol4-medium_456391030

Με 7,5 μονάδες προηγείται η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση της ALCO που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Σύμφωνα με τα ευρήματα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει 26% στην εκτίμηση ψήφου ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 18,5%.

Επίσης, θεαματική είναι η παράσταση νίκης της ΝΔ καθώς εμφανίζει ποσοστό 60% στο ερώτημα «Αν είχαμε εκλογές την Κυριακή, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε» έναντι μόλις 9% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Χρυσή Αυγή σημειώνει πτώση σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση και από 7,8% πέφτει στο 6,6%, ενώ το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στο 5,8%. Το ποσοστό του ΚΚΕ διαμορφώνεται στο 5%, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου μπαίνει στη Βουλή με 3,6%. Εκτός Βουλής εμφανίζονται το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ, οι Ένωση Κεντρώων και η ΛΑΕ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία για τις ενέργειες της κυβέρνησης γύρω από το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Συγκεκριμένα το 63% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την απόφαση της κυβέρνησης να ρυθμίσει τον χώρο, όμως το 77% διαφωνεί με τους συγκεκριμένους χειρισμούς της.

«Όχι» σε πρόωρες εκλογές απαντά το 56%. «Ναι» δηλώνει το 32% και το 12% επιλέγει το «Δεν ξέρω/ Δεν απαντώ».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Η απάντηση του Βελόπουλου στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Ο πρόεδρος της Ελληνικής λύσης εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «η δήλωση του Αρχιεπισκόπου …