Μπαράζ κινητοποιήσεων στην υγεία

aper

Κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα ετοιμάζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας,  διαμαρτυρόμενη για την κατάσταση στον χώρο της υγείας, που παραμένει δραματική, με τα νοσοκομεία να βρίσκονται σε οικονομική ασφυξία.

Την ίδια ώρα το σωματείο εργαζομένων στον Ευαγγελισμό εξήγγειλε 48ωρη απεργία όλων των εργολαβικών εργατών του νοσοκομείου 14 και 15 Νοεμβρίου, όπου και θα αποφασίσει την μορφή κλιμάκωσης της στάσης της, αγωνιζόμενη για:

  1. Καταβολή των δεδουλευμένων Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου
  2. Επίδομα άδειας για τους εργολαβικούς εργάτες
  3. Απομάκρυνση των εργολάβων από τα νοσοκομεία
  4. Μονιμοποίηση των εργολαβικών εργαζομένων

Η ΟΕΝΓΕ πάντως στην ανακοίνωσή της τονίζει:
"Eίναι τραγικές οι ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, σε φάρμακα, αναλώσιμα υλικά, αναγκαίο εξοπλισμό και υποδομές, ενώ παρατηρείται επιταχυνόμενη συρρίκνωση, υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας. Τα κενά σε ειδικευμένους γιατρούς φτάνουν τα 6.600 και οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες, με την κυβέρνηση να παραμένει αμετακίνητη στην απόφασή της για την απόλυση 1.400 επικουρικών γιατρών. Από αυτούς οι 1.050 θα απολυθούν μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Αποφασίστηκε πανελλαδική ημέρα δράσης, ενάντια στις απολύσεις των επικουρικών γιατρών τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου και προκηρύσσουμε παναττική στάση εργασίας, από τις 11:00 έως τις 15:00, και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12:30.

Επίσης, αποφασίστηκε συμμετοχή του κλάδου στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία, στις 24 Νοεμβρίου, ενώ προκηρύσσουμε πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκεμβρίου ενάντια στις απολύσεις των επικουρικών γιατρών, αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου, και πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί, μεταξύ άλλων, απαιτούν:

  • Να μη γίνει καμία απόλυση κανενός από τους 1.400 επικουρικούς γιατρούς και να απορροφηθούν άμεσα οι πάνω από 600 επικουρικοί που είναι στη λίστα
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των ειδικοτήτων
  • Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης που διαιωνίζουν την εργασιακή ομηρία και ανακυκλώνουν την ανεργία
  • Μέτρα για την αναστροφή του καταστροφικού ρεύματος ιατρικής μετανάστευσης
  • Μέτρα προστασίας και ανακούφισης για τους άνεργους γιατρούς
  • Αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών
  • Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών χωρίς περικοπές
  • Επαρκή χρηματοδότηση, αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό, των δημόσιων μονάδων υγείας."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κασσελάκης: «Είμαι και για ηγέτης και για μπύρες- Θέλω να κυβερνήσω δύο τετραετίες»

Όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην εφ΄όλης της ύλης συνέντευξή του στον Alpha. Oι …