Μόνο 90 από τους 450 υπαλλήλους της «Ηλεκτρονική» ξαναβρήκαν δουλειά!

ilektroniki1

Επτά μήνες μετά το «κανόνι» στην «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ», μόλις 90 από τους 450 υπαλλήλους κατάφεραν να ξαναβρούν δουλειά και αυτοί με αμοιβές πείνας. «Μας ζητούν να εργαστούμε με λιγότερα χρήματα και από το επίδομα ανεργίας!», λένε οι άνεργοι / θύματα της εργασιακής ζούγκλας, όπου ο οποιοσδήποτε εργοδότης βαράει «κανόνι» χωρίς συνέπειες και η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τη βελτίωση στους «δείκτες απασχόλησης» ανθρώπινων ζωών αξίας 320 ευρώ το μήνα.

«Έχω προσαρμόσει τη ζωή μου στο επίδομα ανεργίας»

Ο Βαγγέλης Γεωργιάδης θα συμπλήρωνε φέτος 25 χρόνια συνεχούς εργασίας εάν τον περασμένο Απρίλιο δεν έβλεπε κατεβασμένα τα ρολά στο υποκατάστημα της «Ηλεκτρονικής» στο Γαλάτσι, όπου δούλευε τα τελευταία 14 χρόνια. Η αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών πτώχευσε, τα καταστήματα σφραγίστηκαν με βουλοκέρι και 450 οικογένειες βρέθηκαν ξαφνικά στο δρόμο να παλεύουν για τις βασικές τους ανάγκες.

image-3-150x150“Προσπαθώ να ζω με τα 360 ευρώ του ταμείου ανεργίας και το ειδικό επίδομα βοήθειας των 1.000 ευρώ που μας δόθηκε στις αρχές Αυγούστου από το υπουργείο Εργασίας. Κάνω υπομονή και απίστευτη οικονομία. Έχω προσαρμόσει τη ζωή μου στα 360 ευρώ το μήνα του επιδόματος ανεργίας, έχω μειώσει τα έξοδα μου στο ελάχιστο και προσπαθώ να τα φέρω βόλτα. Ευτυχώς που δεν έχω παιδιά και δάνεια, όπως πολλοί συνάδελφοι μου”, λέει στο Lionnews.gr.

Aπό τους 450 συναδέλφους του, που έμειναν άνεργοι, μόνο οι 90 κατάφεραν να βρουν δουλειά.

“Και αυτοί που βρήκαν δουλειά ως πωλητές σε άλλες επιχειρήσεις ηλεκτρονικών ειδών, καταστήματα επίπλων ή ακόμα και σε σούπερ μάρκετ, δουλεύουν 4ωρα και παίρνουν 320 ευρώ, δηλαδή λιγότερα από το επίδομα ανεργίας!”

Ο Βαγγέλης, όπως χιλιάδες άλλοι άνεργοι, ψάχνει καθημερινά στις αγγελίες, στέλνει βιογραφικά, όμως όλα δείχνουν μάταια. Οι μισθοί πείνας, τα 4ωρα και οι ελαστικές συνθήκες εργασίας έχουν γίνει πλέον καθεστώς.

“Γιατί να δουλέψω για λιγότερα από τα 360 ευρώ του ΟΑΕΔ; Δεν με συμφέρει. Όταν θα συμπληρώσω το 12μηνο στο ταμείο ανεργίας και δεν έχω καταφέρει να βρω μια δουλειά με καλύτερες συνθήκες, τι μπορώ να κάνω; Για να επιβιώσω θα πάω να εργαστώ και με 320 ευρώ το μήνα.”

Επτά μήνες μετά το «κανόνι» της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ, η απογραφή δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί στα 45 καταστήματα που διατηρούσε η επιχείρηση πανελλαδικά. Σε τρία μάλιστα από αυτά τα εμπορεύματα παραμένουν ακόμα μέσα ενώ η ώρα του πλειστηριασμού φαίνεται πως αργεί.

Οι απολυμένοι της επιχείρησης με βάση πάντα το άρθρο του "lionnews.gr", ζητούν να επισπευστεί η πτωχευτική διαδικασία και να πάρουν τις αποζημιώσεις τους, που ανέρχονται στο ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο δεν κρύβουν την ανησυχία τους μήπως, όταν η περιουσία της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ βγει στο σφυρί, οι τράπεζες και οι προμηθευτές πάρουν τα χρήματά τους και οι ίδιοι μείνουν με ψίχουλα.

“Ξέρετε τι με έχει ενοχλήσει πιο πολύ στην υπόθεση; Ότι ο ιδιοκτήτης της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ δεν προσπάθησε καν να τη σώσει. Μάλιστα της έβαλε λουκέτο σε χρόνο-ρεκόρ, παρότι είχαν αποχή οι δικηγόροι. Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης και εκδικάστηκε σε πέντε ημέρες, ενώ η απόφαση βγήκε σε έναν μήνα. Δήλωσε απλά “δυστυχώς πτωχεύσαμε, τι να κάνουμε;” Εμείς οι 450, συν τους 40 εργαζόμενους μιας θυγατρικής του στη Βόρεια Ελλάδα, μείναμε στο δρόμο και τα 80 εκατομμύρια ευρώ που είχε δάνεια θα φορτωθούν στις πλάτες του κοσμάκη, με την επόμενη ανακεφαλαιοποίηση. Για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία ποιά ήταν η επίπτωση; Δεν έχασε ούτε ένα ευρώ από την προσωπική του περιουσία και παραμένει ζάμπλουτος, με πτωχευμένη εταιρεία!”


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Survivor 2024: «Στην κόψη του ξυραφιού» οι σχέσεις Περπατάρη και Ταλαδιανού

«Για να το είπα, σαν βλάκας θα έκανε», σχολίασε ο Περπατάρης Σε οριακό επίπεδο έχει …