ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα-σεμινάρια

dorean-aprilios-600_260281_YH9x62

Δωρεάν μαθήματα και βιωματικά σεμινάρια αυθεντικού oriental (bellydance) χορού έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν γυναίκες με καρκίνο του μαστού στην έδρα της εξειδικευμένης σχολής ανατολίτικου χορού GADALA, από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, τα οποία θα απευθύνονται αποκλειστικά σε γυναίκες που νοσούν ή έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού ή κάποια άλλη μορφή καρκίνου.

Εισηγήτρια είναι η Ελληνοαιγύπτια χορογράφος-χοροδιδάσκαλος, διευθύντρια χορού του Τομέα Πολυεθνικών Χορών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, ιδρύτρια του Εξειδικευμένου Κέντρου Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA και συντάκτρια του διεθνώς αναγνωρισμένου από τον MED WOR Τεχνικολογίου Ανατολίτικου Χορού, Φωτεινή Gadala.

Δηλώσεις συμμετοχής έως την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016.

Για πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές για τα δωρεάν μαθήματα και βιωματικά σεμινάρια oriental οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά με τη γραμματεία του κέντρου από τις 17:00 έως 21:00 και κάθε Τρίτη, Τετάρτη & Πέμπτη από τις 10:00 έως 13:00 στο τηλέφωνο 2103211008.

Το πρόγραμμα προορίζεται για τη γενική πληροφόρηση, ενημέρωση και υποστήριξη των γυναικών με καρκίνο του μαστού και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη συμβουλή του θεράποντα ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας.

Το Εξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA που έχει μακρά παράδοση στην πολιτιστική, φιλανθρωπική και κοινωνική δράση ιδρύθηκε το 2005 εις μνήμην του Αιγύπτιου Hussein M. Gadala, πατέρα της Φωτεινής Gadala, με σκοπό την προώθηση του ανατολίτικου χορού και της πλούσιας αιγυπτιακής κουλτούρας. στην πολιτιστική, φιλανθρωπική και κοινωνική δράση ιδρύθηκε το 2005 εις μνήμην του Αιγύπτιου Hussein M. Gadala, πατέρα της Φωτεινής Gadala, με σκοπό την προώθηση του ανατολίτικου χορού και της πλούσιας αιγυπτιακής κουλτούρας.

Λόγω ευαισθητοποίησης σε θέματα που αφορούν ειδικότερα τη γυναικεία υγεία, και μέσω των επιστημονικών συνεργατών, το Εξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA αποσκοπεί στην ανοιχτή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση του ευρύτερου κοινού για την ευεργετική επίδραση του ανατολίτικου χορού (oriental) με τη μέθοδο Gadala στη γυναικεία υγεία.

«Έρευνα που δημοσιεύθηκε το 1999 υποδεικνύει ότι οι καρκινοπαθείς αντιδρούν θετικά στη χοροθεραπεία γενικότερα και ωφελούνται ιδιαίτερα από τη συστηματική συμμετοχή τους σε ομάδες χορού. Το 2005 εκφράζεται η άποψη ότι ειδικά για τις γυναίκες που έχουν υποστεί μαστεκτομή ή υστερεκτομή ο χορός οριεντάλ μπορεί να είναι ακόμη πιο ευεργετικός…» επισημαίνει η επιστημονική συνεργάτης, ψυχολόγος, Κωνσταντίνα Καρακατσάνη.

Σκοπός της συγκεκριμένης χορηγίας είναι να γνωρίσουν οι γυναίκες με εμπειρία καρκίνου του μαστού από κοντά τον παραδοσιακό αιγυπτιακό (αραβικό) χορό, την πλούσια αιγυπτιακή παράδοση και κουλτούρα και παράλληλα να επωφεληθούν από την ευεργετική επίδραση του ανατολίτικου χορού τόσο σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο, μέσω της έγκυρης, ουσιαστικής, ποιοτικής και εμπεριστατωμένης εκμάθησης και διδασκαλίας της δομής του με την εξειδικευμένη μέθοδο Gadala.

Eξειδικευμένο κέντρο διδασκαλίας ανατολίτικου χορού Gadala

Μέλος Παγκόσμιου Οργανισμού Διαφύλαξης Αραβικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς MED WOR

  • Μέλος Διεθνούς Οργάνωσης & Παγκοσμίου Συμβουλίου Χορού CID – UNESCO
  • Μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού IOV– WORLD UNESCO FOLK ARTS

Αγίας Ελεούσης 5, Ιστορικό Κέντρο Αθήνας, Μοναστηράκι

Τηλ. 2103211008


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σεισμός τώρα στην Ζαχάρω Ηλείας

Σεισμός τώρα στην Ηλεία μεγέθους 3.1 Ρίχτερ με επίκεντρο βορειοδυτικά της Ζαχάρως Ηλείας   Γεωδυναμικό …