Στηρίζει κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης η Γεννηματά

gennimatakkkkkkkkkk
Έτοιμη να στηρίξει μία ισχυρή κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης, δηλώνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, που διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ και εξηγεί γιατί η κυβέρνηση έχει αποτύχει.
Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αγορά», μιλάει για όλα και για τα εσωκομματικά του κινήματος....
  • "Η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί. Όσο πιο γρήγορα φύγει τόσο το καλύτερο. Είμαστε οι πρώτοι που από το βήμα της Βουλής είπαμε «δεν μπορείτε, παραιτηθείτε». Η χώρα χρειάζεται αλλαγή κυβέρνησης και αλλαγή πολιτικής. Τις εκλογές δεν μπορούμε εμείς να τις επιβάλλουμε, όμως αργά η γρήγορα θα οδηγηθούμε σ’ αυτές. Πάντως έχει αποδειχθεί ότι όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, οι αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις δεν έδωσαν λύση στο πρόβλημα της χώρας.
  • Η στρατηγική και η πολιτική γραμμή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς και ομόφωνων αποφάσεων. Στη βάση αυτών των αποφάσεων προχωρούμε συντεταγμένα βάζοντας το εμείς πάνω από το εγώ. Αγωνίζομαι πάντα, με συνέπεια για την ενότητα της παράταξης. Δεν δείχνω σε κανέναν την έξοδο. Οι προσπάθειες μου είναι στραμμένες στις σχέσεις εμπιστοσύνης που πρέπει να χτίσουμε ώστε να επιλέξουν στελέχη και ψηφοφόροι την πόρτα της εισόδου.
  • Η στρατηγική επιλογή μας για αυτόνομη πορεία με διακριτό ρόλο ενοχλεί. Δεν γίναμε συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα γίνουμε ούτε της Νέας Δημοκρατίας. Η θέση μας δεν αλλάζει.
  • Υπάρχει η πολιτική μας απόφασή να είμαστε ο αυτόνομος πολιτικός φορέας της Κεντροαριστεράς που διεκδικεί να συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση της εθνικής γραμμής για μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης του τόπου. Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης με ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια.
  • Η επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα στη χώρα μας ήταν σημαντική. ΄Εχει ιδιαίτερη αξία ότι επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του για το χρέος και για το προσφυγικό. Ελπίζουμε ότι θα βρουν ευήκοα ώτα στις Ευρωπαϊκές ηγεσίες ώστε να συμβάλλουν στην προώθηση λύσεων που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας.
  • Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ δημιουργεί ανησυχία και προβληματισμό σε όλο τον κόσμο. Είναι μια βαθιά συντηρητική επιλογή."

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Οκτάωρη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, για το ν/σ με το νέο δικαστικό χάρτη

Στη συνεδρίαση, παρόντες ήταν 20 αρμόδιοι εξωκοινοβουολευτικοί φορείς, οι οποίοι είχαν κληθεί για να εκφράσουν …