Ηχηρή ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του ΤΕΕ-Το χαστούκι των Μηχανικών

tee-nde0c6ddcb28ec4bfa3f2639fa4c187d64_xl

Η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό αναδεiχθηκε πρώτη δύναμη των εκλογών του ΤΕΕ, με ποσοστό 27,90%, αυξάνοντας τα ποσοστά της από το 2013.
Στην εκλογική διαδιακσία έλαβαν μέρος 21 συνδυασμοί υποψηφίων και 2 μεμονωμένοι υποψήφιοι, με συνολικά  2.717 υποψηφίους να διεκδικούν μία θέση στα κεντρικά όργανα του Επιμελητηρίου.
Από  32.978 ψηφοδέλτια, βρέθηκαν 31.044 έγκυρα,826 άκυρα και 1.108 λευκά ψηφοδέλτια.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
  • Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών με ποσοστό 27,90%,
  • Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΥΣΥΜ) με 13,38%
  • Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών-Οικολόγοι Μηχανικοί Συνεργαζόμενοι με 7,31%)
  • Ανασυγκρότηση Μηχανικών - ΤΕΕ από την Αρχή, με ποσοστό 6,53%
  • Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών με 6,09%
  • Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί (ΕΛΕΜ) με 5,81%
  • Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση (ΑΡΑΓΕΣ) με 4,97%
  • Πρόοδος & Αναβάθμιση ΤΕΕ, με 4,67%
  • 15 παρατάξεις και μεμονομένοι υποψήφιοι έχουν λάβει ποσοστά κάτω του 4%.
Στην πρώτη του δήλωση μετά την επανεκλογή του ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, τόνισε:
«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μηχανικούς για τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία. Η φετινή αυξημένη συμμετοχή, σε μια εποχή που τα άτομα απομακρύνονται από τις συλλογικές, πολιτικές και συνδικαλιστικές διαδικασίες, δίνει μήνυμα ευθύνης και προοπτικής από τον τεχνικό κόσμο της χώρας προς την κοινωνία. Αποδεικνύει τη θέληση των μηχανικών να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο, να βελτιώσουν τους όρους άσκησης του επαγγέλματος και να επιδιώξουν μια νέα αναπτυξιακή πορεία για τη χώρα.
Αυτή ακριβώς είναι η δέσμευσή μας για την επόμενη τριετία. Θέλω να συγχαρώ όλες τις παρατάξεις για τις επιδόσεις τους και να τις καλέσω να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε μια νέα, πιο δυναμική, πιο ουσιαστική, πιο προοδευτική εποχή για το ΤΕΕ. Για ένα Επιμελητήριο που θα υπηρετεί τους μηχανικούς και θα ενισχύει τις προσπάθειες της χώρας να επιστρέψει σε βιώσιμη αναπτυξιακή τροχιά. Δεν υπάρχουν ηττημένοι από την εκλογική διαδικασία του ΤΕΕ.

Υπάρχουν μόνο νικητές: είναι οι μηχανικοί της δουλειάς, της αποτελεσματικότητας, του έργου, της προκοπής. Όλοι οι διπλωματούχοι μηχανικοί. Και όλοι μαζί, μπορούμε από σήμερα να πετύχουμε περισσότερα.»


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει απερίφραστα τις δηλώσεις Μίτσκοσκι

Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί ευρωπαϊκό κεκτημένο και η πλήρης συμμόρφωση με αυτήν αποτελεί αναγκαία …