Χωρίς καράβια την Πέμπτη

pno---ssse

Προς τα αρμόδια υπουργεία Ναυτιλίας και Εργασίας, εστάλη η εξώδικη επιστολή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, που απαιτεί την διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτικών εν ενεργεία και συνταξιούχων και προκηρύσσει 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Οι επερχόμενες νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και στο εφάπαξ δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές, τονίζεται σε ανακοίνωση της ΠΝΟ.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες τροποποιούν τα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους και το επιβατικό κοινό προτού ξεκινήσει για τα λιμάνια, οφείλει να επικοινωνεί με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία και λιμεναρχεία, για να μην ταλαιπωρηθεί.

Οι ναυτικοί διεκδικούν την υπογραφή νέων συμβάσεων εργασίας στην ποντοπόρο ναυτιλία, αύξησα των θέσεων εργασίας για να μειωθούν τα ποσοστά ανεργίας τους, πιστή τήρηση του ωραρίου εργασίας τους, μείωση των οργανικών συνθέσεων στα πλοία των διεθνών γραμμών, υλοποίηση της εξόφλησης των δεδουλευμένων αποδοχών πολλών μηνών στα πληρώματα επιβατηγών πλοίων,  καταπολέμηση της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, του ΝΑΤ, του Κεφαλαίου Επικουρικής Ασφάλισης Ναυτικών και αναπροσαρμογή στο παλαιό καθεστώς των συντάξεων τους κύριων και επικουρικών.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

«Safe Youth». Εφαρμογή στο κινητό για την προστασία των ανηλίκων

Με διατάξεις του νόμου 5149/2024 ορίζεται η λειτουργία της ψηφιακής εφαρμογής «Safe Youth» στο κινητό …