Kύπρος-κατεχόμενα σημειώστε: Αποτέλεσμα 0

kypriakooooo590_eefb8930037ff7dbdea90529274bb36

Ακόμα ένα ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις υπό την εποπτεία του ΟΗΕ στο θέρετρο Μον Πελεράν της Ελβετίας, μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, που επιστρέφουν  με άδεια χέρια στην Κύπρο, καθώς σκάλωσαν οι επαφές τους στο ζήτημα της Μόρφου, με τους Ελληνοκυπρίους να κατηγορούν του Τουρκοκυπρίους για αδιαλλαξία.

Την αρνητική εξέλιξη επικύρωσε με ανακοίνωση του τις πρώτες πρωινές ώρες και ο ΟΗΕ που αναφέρει:

«Ο Ελληνοκύπριος ηγέτης Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί έχουν εμπλακεί σε σοβαρές και διαρκείς διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια των δυο τελευταίων ημερών στο Μοντ Πελεράν.

Παρά τις καλύτερες των προσπαθειών τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δεν μπόρεσαν να επιτύχουν τις απαραίτητες περαιτέρω συγκλίσεις στα κριτήρια για εδαφικές προσαρμογές που θα άνοιγαν το δρόμο για την τελευταία πράξη των συνομιλιών.

Οι δυο πλευρές αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Κύπρο και να προβληματιστούν (reflect) για τη μετέπειτα πορεία. Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ των ΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε θα θέσει αυτές τις εξελίξεις υπόψη του Γενικού Γραμματέα».

Εντωμεταξύ, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι. συγκεντρώθηκαν  στη νεκρή ζώνη της Λευκωσίας και από κοινού διαδήλωσαν υπέρ της εξεύρεσης λύσης στο εδαφικό, απελευθερώνοντας συμβολικά λευκά περιστέρια που εκπροσωπούν την ειρήνη και τραγουδώντας με μία φωνή το τραγούδι «Η δική μου η πατρίδα», σε στίχους της Τουρκοκύπριας ποιήτριας Νεσέ Γιασίν και μουσική του αείμνηστου Μάριου Τόκα.

590_3d1c94aa2095298c24f4926767f81196

Στην κοινή τους διακήρυξη σημείωσαν:

"Στηρίζουμε τις προσπάθειες για συμφωνημένη λύση και καλούμε τους δύο ηγέτες να διαπραγματευτούν σοβαρά και να καταλήξουν σε συμφωνία που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του Κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Τους καλούμε να παραμείνουν δεσμευμένοι στο όραμα μιας επανενωμένης και ειρηνικής Κύπρου, πατρίδας όλων των παιδιών της".


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΚΚΕ: "Πίσω από κάθε λαϊκό πρόβλημα βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ, την οποία ο Κ. Μητσοτάκης υπηρετεί"

Σε σχόλιό του για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ, το ΚΚΕ επισημαίνει την ανάγκη …