Ίση μεταχείριση στο χώρο εργασίας: Ψηφίστηκε στην επιτροπή το νομοσχέδιο

antras-gynaika-ergasia_

Την ερχόμενη εβδομάδα θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια, αν και ψηφίστηκε από την αρμόδια επιτροπή της βουλής, το νομοσχέδιο για την ίση μεταχείριση προσώπων κυρίως στο χώρο της εργασίας.

Επί της αρχής ψήφισαν το νομοσχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» και καταψήφισε η ΧΑ.

Ειδικότερα ενσωματώνονται οι ακόλουθες πέντε οδηγίες για:

  • την αρχή της ισότητας
  • την κατάχρηση της αγοράς και της κεφαλαιαγοράς
  • την προστασία του ευρώ και άλλων νομισμάτων από τα εγκλήματα της κιβδηλείας και της παραχάραξης.
  • την αυτοτελή ρύθμιση για τη σύσταση Εθνικού Μηχανισμού Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στα σώματα ασφαλείας και σε υπαλλήλους των σωμάτων κράτησης.

"Σκοπός του νομοθετήματος δεν είναι η σώρευση ποινικών κυρώσεων, παρά διοικητικών διατάξεων, ώστε να επιλύονται σε αυτό το επίπεδο τα θέματα και προανήγγειλε την κατάθεση σειράς τέτοιων ρυθμίσεων για αποποινικοποίηση σε ζητήματα που επιδέχονται διοικητικής επίλυσης", όπως ανέφερε ο αρμόδιςο υπουργός Σταύρος Κοντονής.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα Αριστερά: «Στον πάτο της ΕΕ στην ελευθερία του Τύπου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά»

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς για τα αποτελέσματα του Παγκόσμιου Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου «Ουραγός στην …