Υποκλοπή στοιχείων τραπεζικών λογαριασμών μέσω phishing e-mails

ypologisthsypoklophshowcase_image-6-a-8027

Προσπάθεια υποκλοπής στοιχείων τραπεζικών λογαριασμών από παραπλανητικά  email που στέλνονται σε ανυποψίαστους πελάτες, είναι σε εξέλιξη το τελευταίο χρονικό διάστημα, με τα συγκεκριμένα μηνύματα να στέλνονται ανά μεγάλα χρονικά διαστήματα σε τυχαία emails,  με σκοπό να υποκλέψουν στοιχεία πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς που διαχειρίζεστε με online banking.

Το μήνυμα συνήθως εμπεριέχει παραπλανητικό κείμενο που προσπαθεί να σας πείσει να ακολουθήσετε ένα σύνδεσμο, με σκοπό να πληκτρολογήσετε τα στοιχεία πρόσβασης του λογαριασμού e-banking, μέσα από τον οποίο  διαχειρίζεστε τους τραπεζικού σας λογαριασμούς.

Η τακτική αυτή λέγεται ηλεκτρονικό ψάρεμα, με την μέθοδο αποστολής μαζικών email (phishing e-mails) σε ανυποψίαστους χρήστες.

Αρκετές τράπεζες έχουν ήδη ενημερώσει τους πελάτες τους για την συγκεκριμένη απειλή με το εξής μήνυμα:

"Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια υποκλοπής στοιχείων μέσω παραπλανητικών μηνυμάτων (phishing e-mails). Σε περίπτωση που λάβατε τέτοιο e-mail παρακαλούμε αγνοήστε το και διαγράψτε το….

Σας υπενθυμίζουμε ότι η [Τράπεζα] δεν πρόκειται ποτέ με κανένα τρόπο (μέσω e-mail ή τηλεφωνικά) να σας ζητήσει τους προσωπικούς μυστικούς κωδικούς σας (Username, Password, extraPIN). Οι κωδικοί σας είναι αυστηρά προσωπικοί και δεν πρέπει να τους αποκαλύπτετε σε κανέναν!…."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΟΠΕΚΑ. Πότε πληρώνονται προνοιακά και διατροφικά επιδόματα Μαιου 2024

Πότε πληρώνονται τα προνοιακά και διατροφικά επιδόματα ΟΠΕΚΑ Μαΐου 2024. Πότε εμφανίζονται διαθέσιμα τα χρήματα …